Anadolu’da 101 köy anaokuluna kavuşuyor

anadoluda-101-koy-anaokuluna-kavusuyor-28012011

Anadolu’da 101 köy anaokuluna kavuşuyor

2006’dan bu yana “İnsanlık İçin” mottosuyla faaliyetlerine devam eden Kardeş Eli İnsani Yardım Derneği, yurt içinde ve yurt dışında dezavantajlı durumdaki pek çok insana umut ışığı oldu. Eğitime yönelik projeleriyle de bilinen Dernek, eğitim konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. 

 

101 köy, 101 anaokulu ve binlerce umut

 

Kardeş Eli Derneği, Anadolu’da anaokulu olmayan köylerdeki çocukların eğitim almaları için başlattığı “Anadolu’da 101 Köye 101 Anaokulu” kampanyasıyla çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesine yardımcı olacak. Kampanya kapsamında hayırseverlerden gelen malzemeleri ve bağışları köylere ulaştıracak. 

 

Anaokulu olmayan köy kalmayacak

 

Kardeş Eli Derneği Genel Sekreteri Abdullah Zincirlioğlu, çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmesi için çalıştıklarını vurguladı. Zincirlioğlu “Köylerde yaşayan insanların okul yaptırma imkanları olmayabiliyor. Amacımız, tüm çocukların daha iyi ve eşit şartlarda eğitim görmesini sağlamak. Bu gaye ile Anadolu’da anaokulu olmayan köy kalmayana kadar çalışmalarımız sürdürmeyi hedefliyoruz.” bilgisini verdi. 

 

 

Çocuklara yatırım, geleceğe yatırım

 

Hayırseverlere çağrıda bulunan Abdullah Zincirlioğlu, Anadolu'da bir ana sınıfının maliyetinin 14 bin 750 TL olduğu belirterek nakdi yardımın dışında; kalem, defter, boya kalemleri gibi kırtasiye malzemeleri, eğitim için gereken araç ve gereçler, kıyafet ve okul çantaları yardımında da bulunulabileceğini aktardı. 

 

Kardeşeli İnsani Yardım Derneği hakkında:

 

Kardeşeli İnsani Yardım Derneği; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların tüm yaşam hak ve özgürlüklerini ihlal edilmesini önlemek üzere 2006 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 2006 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar ile kısa sürede Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Kardeşeli İnsani Yardım Derneği misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre; Savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgelerde Afet bölgelerinde Yoksulluk olan ülke ve bölgelerde, faaliyet yürütmektedir.


Hibya Haber Ajansı