ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

abd--avrupa-hisse-senedi-piyasalari-24062011

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

Son günlerde tekrar artmaya başlayan korona virüs vakalarının ekonomik toparlanmayı geciktireceği endişeleriyle, Çarşamba günü yurtdışı piyasalarda satışlar görüldü. Asya piyasalarında karışık seyir görülürken Avrupa endekslerinde %3’ün üzerinde kayıplar izlendi. ABD endeksleri de dünkü primlerin tamamını geri vererek, gün içinde %3’ün üzerinde değer kaybına uğradı.

Dow Jones endeksinde yer alan dokuz sektörün tamamı günü kayıpla sonlandırdı. %7 gerileyen ham madde en zayıf sektör olurken onu %4,45 kayıpla endüstriyeller takip etti. Dow %7, Boeing %5,96, Exxon %4,71 kayıpla endeksin en zayıf şirketleri oldu. S&P500 endeksinde de on bir sektörün tamamında gerileme kaydedildi. %5,53 kayıpla enerji sektörü en zayıf olarak göze çarptı.

Facebook %3,4 , Amazon %1,09, Apple %1,77, Netflix %1,8, Google %2,14 geriledi.

%3,11 kayıpla kapanan İngiltere FTSE 100 endeksinde yer alan on iki sektörün tamamında değer kaybı gözlendi. %4,58 gerileyen enerji endeksi aşağı çeken sektör olurken, onu %3,83 kayıpla tercihli tüketim sektörü takip etti. Endekste en yüksek ağırlığa sahip olan şirketlerden Astra Zeneca %2,12, GlaxoSmithKline %2,38, HSBC %1,75 değer kaybetti.%3,43 düşen Almanya Dax endeksinde yer alan on sektörün tamamında değer kaybı görülürken %4,35 kayıpla tercihli tüketim en zayıf sektör oldu. Wirecard %28,3, Daimler %6,04, Continental %5,22 kayıpla endeksin en zayıf şirketleri oldu.

Ekonomik veri bakımından sakin sayılabilecek günde Almanya IFO verileri öne çıktı. Önceki ay 79,7 olan iş iklimi, Haziran ayında 85 beklentisinin üzerinde 86,2 oldu. Beklentiler endeksi ise 87 beklenirken 91,4 olarak açıklandı. ABD tarafında günün tek önemli verisi olan MBA Mortgage başvuruları %8,7 geriledi.

Yarın açıklanacak olan veriler arasında ABD toptan satış stokları, dayanıklı mal siparişleri, GDP ve kişisel tüketim öne çıkıyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.