Ahmet Yağcı, öğrencilere iş yaşamı hakkında tavsiyelerde bulundu

ahmet-yagci-ogrencilere-is-yasami-hakkinda-tavsiyelerde-bulundu--13022002

Ahmet Yağcı, öğrencilere iş yaşamı hakkında tavsiyelerde bulundu

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Kariyer Günleri 2020 etkinlikleri kapsamında öğrencilerle buluşan Yağcı, iş hayatına dair tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere başarılı bir iş yaşantısı ile ilgili tavsiyelerde bulunan Yağcı, “Eğitim hiçbir zaman bitmiyor, sürekli devam ediyor. Yaşadığınız süre içerisinde kendinizi geliştirmeye ve yeni bilgiler edinmeye devam edin. Çalışkan ve azimli olmak hayatınızın her aşamasında oldukça önemli” dedi.

 

Yağcı, genç yaşlardan itibaren yöneticilik yapmaya başladığını ifade ederek, kariyer basamaklarını nasıl tırmandığını anlattı.

 

Kendinize bir hedef belirleyin

 

İş hayatına başlamadan önce öğrencilik yıllarında sosyal ve aktif bireyler olmanın faydalı olacağını dile getiren Yağcı, “Hayatın kontrolünü elinize alın ve kendi hayallerinizi listeleyin. Kendinize bir yol belirleyin ve bu yolda ilerlemeye çalışın. Herkes kendi hedefini belirleyip bunun için atması gereken adımları bilmeli. Ne yapmak istediğinize karar verirseniz onun için ne yapmanız gerektiğine dair de fikriniz olur. Şu an kendinizi ne kadar geliştirirseniz gelecekte bunlar size artı puan olarak dönecektir. Bunu asla unutmayın” diye konuştu.

 

Yabancı dil önemli

 

Hızla gelişen rekabet ortamı ve dünya düzeninde yabancı dil bilmenin oldukça önemli olduğunu belirten Yağcı, öğrencilerin yabancı dil gelişimini dikkate alması gerektiğini kaydetti. Yağcı, özellikle İngilizcenin olmazsa olmazlar arasında yer aldığını vurgulayarak, “Bunun yanında diğer dilleri öğrenmeniz size avantaj sağlayacaktır. Bu nedenle öğrencilik yıllarında yabancı dilinizi geliştirmeye özen gösterin. İş yaşamında farklı yabancı dilleri bilmenin avantajlarını göreceksiniz” dedi.

 

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen etkinlikte Hitachi Automotive Systems Bursa Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Yağcı öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yağcı’ya Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü tarafından plaket takdim edildi.


Hibya Haber Ajansı