ABD’de izinsiz göçmenlerde KOVİD-19 vakaları artıyor

abdde-izinsiz-gocmenlerde-kovid-19-vakalari-artiyor-09042003

ABD’de izinsiz göçmenlerde KOVİD-19 vakaları artıyor

Dış Haberler, 9 Nisan (HİBYA) – Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) dairesine göre, ABD’ye izinsiz giren ve ICE tarafından yakalanan kişiler arasında Koronavirüs (KOVİD-19) testi pozitif olanların sayısı artıyor.

ICE, Çarşamba günü itibariyle yakalanan 32 izinsiz göçmenin KOVİD-19 testinin pozitif olduğunu duyurdu ve en yüksek sayının San Diego’da bir gözaltı merkezinde olduğunu duyurdu. Uyguladığı sert sınır dışı etme politikaları sebebiyle eleştirilen ICE, bazı pozitif olan vakaların göz altında olmadığını da belirtti.

ABD’de 35,000 kişi yasadışı göç sebebiyle gözaltında tutuluyor, KOVİD-19 salgını sürecinde bazı İnsan Hakları örgütleri, aralarında çocuklu ailelerin de bulunduğu göçmen gruplarının salınmasını talep etmişti.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, KOVİD-19’un merkez ülkesi haline gelen ABD’de Perşembe günü itibariyle 424,945 aktif virüs vakası tespit edildi. Ülkede hayatını kaybedenlerin sayısı 14,529’a ulaştı. İyileşip taburcu edilenlerin sayısı ise 23,292 oldu.


Hibya Haber Ajansı