Cumartesi pazarı tedbirli ve sıkı denetimli açıldı

cumartesi-pazari-tedbirli-ve-siki-denetimli-acildi-11042003

Cumartesi pazarı tedbirli ve sıkı denetimli açıldı

Helvacıoğlu: “Olağanüstü önlemler alarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışıyoruz”

Bölgenin en önemli pazarlarından olan ve Keşan’da Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi Meydanı’nda açılan Cumartesi Pazarı, bu hafta, Keşan Belediyesi’nin kontrolünde çok sıkı denetim ve uygulamalarla açıldı.

Bu hafta cumartesi pazarında cadde ve sokaklarda pazar kurulumuna izin verilmedi, ürünlere tüketicilerin teması engellendi, pazar esnafının koruyucu maske ve eldiven kullanımı zorunlu tutuldu, pazara giriş-çıkışlar oluşturulan güvenli noktalardan yapıldı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı pazara alınmadı. Tezgah aralarının işgaline de izin verilmedi. Vatandaşlar ateşi ölçülüp, dezenfeksiyon tünelinden geçtikten sonra pazara alındı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, tedbirlerle açılan pazarda inceleme ve denetlemelerde bulundu ve Pazar kurulumu konusunda basın mensuplarına açıklama yaptı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nun tedbirli pazar kurulu açıklamasında; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Ümmet Yavaş, Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı ve Mustafa Altay, Zabıta Müdürü Gökhan Yılmaz, Belediye Meclisi üyeleri de yer aldı.

Tedbirli açılan pazaryerinde Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle birlikte uygulamaları ve tedbirleri yerinde inceleyip denetleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Pazarımızı çok sıkı şekilde tedbirlerle açtık. Pazara her giren vatandaşın ateşi ölçülüyor, oluşturduğumuz dezenfeksiyon tünelinden geçerek pazara giriş yapılıyor. Maskesi olmayan vatandaşlarımıza girişte maske veriyor, pazarda maskesiz alışverişe izin vermiyoruz. Dezenfeksiyon tünelimizi Kur Sulama Sistemleri’yle birlikte faaliyete geçirdik. Bu nedenle Kur Sulama yetkilisi Önder Kurtulmuş’a çok teşekkür ediyoruz. Bu sayıyı artırmayı da planlıyoruz. Dezenfeksiyon tünelinde püskürtülen sterilizasyon ürünleri insan sağlığı için zararsız. Yüze ve gözlere zarar vermiyor.  ” dedi.

 

Pazarda zabıta ekipleriyle birlikte sosyal mesafe kuralı ile seçmece yapılmamasına çok dikkat ettiklerinin altını çizen Helvacıoğlu, “Pazarda her şey Keşan Belediyesi’nin kontrolü altında yürütülüyor. Büyükşehirlerimizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Eğer kurallara riayet edilmezse bu diğer yerlerde de uygulanacak. Keşan’da diğer kamu kuruluşlarıyla birlikte olağanüstü önlemler alarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için çalışıyoruz. Burada asıl iş vatandaşa düşüyor. Vatandaşımız hem kendi sağlığı hem de sevdiklerinin sağlığı için kurallara uymalı. Eğer bunu yapmasak virüs yayılır ve herkes hasta olur.” şeklinde konuştu. 

Mustafa Helvacıoğlu, pazarcı esnafının da tedbirlere harfiyen uyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Pazarcı esnafımız da tedbirlere uyuyor. Maske takıyor, seçmece yapılmasına izin vermiyor. Alışveriş yapılırken de sosyal mesafe kuralına uyuluyor. Pazarımızda kurallara uyulması çok sevindirici. Tedbirlere uyan vatandaşlarımıza, esnafımıza, denetimler yapan zabıta ve belediye personelimize, polisimize ve ilgili tüm  görevlilere teşekkür ediyoruz.”

Dezenfeksiyon tünelinin kurulmasına destek veren Kur Sulama Sistemleri Yetkilisi Önder Kurtulmuş da eşi benzeri görülmemiş bir dönemde olunduğunu kaydetti ve şunları söyledi: “Henüz aşısı bulunmayan Korona Virüs’le en iyi mücadele eden sistem bağışıklık sistemi. Vatandaşlarımız genelde Sağlık Bakanlığı yerelde de Belediyemizin açıkladığı kurallara uymalı. Dezenfeksiyon tünelinin kazandırılmasında emeği geçen belediyemize ve ekibimize çok teşekkür ediyoruz. Bu savaşı el ele verip beraber olursak kazanırız. Herkese sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

Hafta sonunda Erikli ve Yayla’da Jandarma görevlilerinin kurallara uyması konusunda çok sıkı tedbirler aldığına da işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Lütfen evde kalalım. Sahillerimize gezme amaçlı gitmeyelim. Araçlarımızda 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yakınlarımız bulunmasın. Eğer kontrolde böyle bir durumla karşılaşılırsa cezai yaptırımlar vatandaşlarımızı bekliyor. Çevre il ve ilçelerde bulunan vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum hafta sonu güzel diye ne olur hem kendi hem de başkalarının sağlığını riske atmayalım. Sahillerimize gelmeyin.

Kaynak:Keşan Belediyesi
Hibya Haber Ajansı