Piyasalarda bugün

piyasalarda-bugun-13042008

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 

 Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 56.956’ya yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 1.198’e yükseldi.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya aracılığıyla istifa ettiğini duyurdu. Ancak Süleyman Soylu'nun istifası kabul edilmedi.

 İletişim Başkanlığı: 15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.

 Küresel ekonominin toparlanması için IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kurumların üzerlerine düşen görevlerini yerine getireceklerini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Ama Türkiye'nin IMF ile bir anlaşma yapmak gibi bir gündemi yok" açıklamasında bulundu.

 BDDK tarafından swap limitlerinin daha da kısılarak %1'e indirildiği açıklandı.

 OPEC+ tarihindeki en büyük kesinti konusunda anlaşma sağlandı. OPEC+, günlük ham petrol üretim miktarını 1 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar 10 milyon varil azaltacak.

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımıza 3 ay, aylık 1170 lira maaş desteği sağlanacak" dedi.

 11 – 12 Nisan tarihlerinde 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 Moody's Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Moody's kredi değerlendirmesinde büyük ve çeşitlendirilmiş bir ekonomi ile ılımlı kamu borcu karşısında, yüksek dış kırılganlık ve kurumsal güç ile politika etkinliğindeki yıpranmanın dengelendiğini belirtti.

Ne Olacak?

 

 İçeride Şubat Ayı Cari Hesap ve Şubat Ayı Sanayi Üretim Endeksi açıklanacakken, Almanya ve İngiltere’de Piyasalar tatil sebebiyle kapalı.

 AB Liderleri coronavirüs gündemiyle ilgili 23 Nisan’da bir video konferans gerçekleştirecek.

 Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı