Tarım, hayvancılık ve gıda tedarikinde çalışanlar sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar

tarim-hayvancilik-ve-gida-tedarikinde-calisanlar-sokaga-cikma-yasagindan-muaf-olacaklar-15042010

Tarım, hayvancılık ve gıda tedarikinde çalışanlar sokağa çıkma yasağından muaf olacaklar

Yurt Haber, 15 Nisan (HİBYA) - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sokağa çıkma öncesi alınacak tedbirler hakkında yaptığı toplantıdan çıkan sonuçlara göre Bakan Pakdemirli tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan kişilerin sokağa çıkma yasağıdan muaf tutma kararını aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Halkla İlişkiler ve Basın Müşavirliğine göre, Bakan Pakdemirli, gıda tedarikinde ya da tarım ve hayvancılık sektöründe herhangi bir aksaklık yaşanmaması hedefiyle üretici ve gıda sektörü çalışanların sokağa çıkma yasağından muaf tutulmasına karar verdi.


Bakan Pakdemirli, muafiyete alınacak sektör çalışanları için şu sözleri söyledi:
“Reyon ömrü kısa olan ve hızlı bozulan (Et, Balık, meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri) grupların ünitelerinde çalışanlar ile un ve makarna sektöründe çalışanlar, hafta sonu üretimlerine devam edebilecekler.
Perakende sektöründe de sorun yaşanmaması için Pazar akşamı saat 18.00 den sonra haller ve marketlerin depoları, mal kabul üniteleri açık olacak. Buralarda çalışanlar, iş yerlerine ulaşımda sorun yaşamayacaklar.
Geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da Veteriner hekimlerimiz, hafta sonu uygulanacak olan iki günlük sokağa çıkma yasağı kapsamının dışında olacaklardır. İl ve ilçelerde, köylerimizde üreticimize ve besicimize ulaşımda bir problem yaşamayacaklar.
Veteriner Hekimlerimize ait klinik, poliklinik, hastaneler ve veteriner hekimlik hizmeti veren özel kuruluşlar ve çalışanları hafta sonu hizmet vermeye devam edebilecekler.
Hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağının, genelge ile istisnai kapsamında olacak bir grup da Tarım ve Hayvancılık üretimindeki çiftçilerimiz. Bu vatandaşlarımız da üretimlerini aksatmadan devam edebileceklerdir.
Aynı şekilde, Mevsimlik İşçilerimizin koordinasyonu il valilerimize verilmiştir. Hijyen ve sağlık önemleri, il ve ilçe pandemi kurullarınca takip edilmektedir. Barınma ve diğer ihtiyaçlara ilişkin önlemleri almaya da devam ediyoruz.”


Hibya Haber Ajansı