"Carmen Operası" 1-7-8-9 Nisan'da Zorlu PSM'de sahnelenecek.

-carmen-operasi-1-7-8-9-nisanda-zorlu-psmde-sahnelenecek.-11032003

İstanbul seyircisinin sabırsızlıkla beklediği

“Carmen Operası” için geri sayım başladı…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi , seyircilerin sabırsızlıkla beklediği, Fransız besteci Georges Bizet'in ünlü "Carmen" operasını sahnelemeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yaz Aspendos Opera ve Bale festivali’nde prömiyer yaparak yoğun ilgi ve beğeni ile karşılanan eser, bu kez İstanbul’da sahneye çıkıyor. Provalarının yoğun bir şeklide devam ettiği "Carmen”için İstanbul seyircisinin heyecanlı bekleyişi ise Nisan ayında son bulacak.

Dünyanın en seçkin opera eserlerinden olan ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen “Carmen”, 1 / 7 / 8 / 9 Nisan 2020 tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde görkemli bir kadro ile sahnelenecek.

Librettosu Ludovic Halevy ve Henri Meilhac tarafından yazılmış ve ilk kez 1875 yılında Paris’de sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan Carmen Operası, ne yazık ki Bizet’in ölümünden sonra , muhteşem başarısını yakalamış ve dünya çapında ün kazanmıştı.

Operanın hikâyesi 1830 civarlarında İspanya’nın Sevilla şehrinde geçer. Eserin baş kahramanı güzel , ateşli ve herkesin aklını kolayca başından alan ve bir tütün fabrikasında işçi olarak çalışan çingene genç kız Carmen'dir. Carmen, asker Don Jose’den çok etkilenir ve onu cezbederek ait olduğu saygın hayattan koparıp kendisiyle beraber dağlarda yaşamaya ikna eder. Ancak bir süre sonra Carmen’in aşkı bitmiştir ve hayatına yeni biri girmiştir. Don Jose’nin ise onun için bunca sıkıntıyı göze aldığı kadını kolayca bırakmaya hiç niyeti yoktur…

Carmen’ i, İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor . Ayşem Sunal Savaşkurt’un koreografisi ile izlenecek olan eserde İDOB Orkestrasını Roberto Gianola ve Zdravko Lazarov dönüşümlü yönetiyorlar . Carmen Operası’nın dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu’na , kostüm tasarımı Ayşegül Alev ’e, ışık tasarımı Giovanni Pirandello’ya ait. Koro şefleri ise Paolo Villa ve Volkan Akkoç.

Eserdeki rol dağılımı ise şu şekilde;

Carmen: Nesrin Gönüldağ / Barbora Hitay ; Don Jose: Ali Murat Erengül / Efe Kışlalı ;Escamillo:Caner AKGÜN / Alper GÖÇERİ ; Micaëla: Gülbin GÜNAY / Ayten TELEK ; Zuniga: Göktuğ Alpaşar ; Morales: Utku Bayburt ; Frasquita: Anna Sirel Yakupoğlu ; Mercedes: Elif Tuba Tekışık ; Le Dancarie:Alp Köksal ; Le Remendado: Çağrı Köktekin / Onur Turan

1 - 7 - 8 - 9 Nisan 2020

Zorlu PSM – Turkcell Sahnesi

www.operabale.gov.tr / www.biletinial.com


Hibya Haber Ajansı