Faaliyetlerimiz kesintiye uğramadan devam etmektedir

faaliyetlerimiz-kesintiye-ugramadan-devam-etmektedir-17032011

Faaliyetlerimiz kesintiye uğramadan devam etmektedir

Yükselen Çelik A.Ş'nin faaliyetlerini kesintiye uğramadan devam ettirdiği bildirildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, küresel ekonomilerin büyük bölümünü etkisi altına almış olan ve dünyada binlerce insanın ölümüne sebebiyet veren Kovid-19'un küresel sağlık sorununa bağlı olarak yurtiçi ve yurtdışı finansal piyasalarda neredeyse tüm şirketlerin ve endekslerin hisse fiyatlarının olumsuz yönde etkilendiği ifade edildi.

Açıklamada, ABD, Avrupa ve Türkiye borsalarında yaşanan derin fiyat düşüşlerinin önüne geçmek için bazı şirketlerin ''Hisse Geri Alım Programları'' açıkladığının gözlemlendiği belirtilerek, ''Daha önce eşi benzeri yaşanmamış olan bu krizin temelinde ekonomik veya finansal gerekçelerin bulunmuyor olması ve krizin salgın bir hastalık kaynaklı olması nedeniyle, birçok şirketin açıklamış olduğu hisse geri alım programları neticesinde hisse fiyatlarındaki düşüşe engel olamadığı bir durum söz konusudur.'' denildi.

Gerek iş modelinin gerekse faaliyet alanının seyahat ve benzeri diğer faaliyet alanlarından uzak, sanayi odaklı olması sebebiyle şirketin bu krizden göreceli olarak daha az etkilenerek çıkacağının düşünüldüğünün aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Faaliyetlerimiz herhangi bir kesintiye uğramadan devam etmektedir. Gerek operasyonel, gerek finansal anlamda hisse fiyatımızı olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değildir. Şirketimizin bugün itibariyle cirosu geçen yılın yaklaşık olarak yüzde 5 üzerinde olup, ton başına ortalama satış fiyatımız geçen yılın yüzde 6 üzerindedir. Bu sayede 2020 yılı birinci çeyreğinde karlılıkta geçen yıla göre bir düşüş beklenmemektedir. Tüm bunların yanı sıra bugün itibariyle net nakit pozisyonda olan şirketimiz böyle bir ortamda finansal yapısı itibariyle pozitif yönde ayrışmaktadır. Diğer taraftan şirketimiz yönetim kurulu, 26 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan 2019 yılına ait olağan genel kurul toplantısı sonrasında bir hafta içinde, sermaye piyasalarında oluşan konjonktürü göz önünde bulundurarak hisse geri alım programını değerlendirmeye alacaktır. Bugün itibariyle gündemi tescil ve ilan edilmiş olan genel kurul gündemine ek bir madde konulması mümkün değildir.''

Açıklamada, şirketin tüm faaliyetlerinde kar odaklı hareket ederek, elindeki nakit kaynaklarını karlılığını artırmak, orta ve uzun vadede yatırımcı menfaatini korumaya yönelik olarak değerlendirdiği bildirildi.

Sağlık kaynaklı küresel krizin etkilerinin derinleştiği bu dönemde, hisse geri alım programının bu yönde bir fayda sağlamaktan uzak bir enstrüman olduğu ve sahip olunan nakit kaynaklarının kullanımında etkin bir alan olmadığı düşüncesinde bulunulduğuna işaret edlien açıklamada, şöyle denildi:

''Hali hazırda salgının devam etmesi nedeniyle diğer şirketlerin açıklamış olduğu geri alım programlarının hisse fiyatlarındaki düşüşe engel olamadığı bir gerçektir. Henüz salgında bir yavaşlama görülmeden alınan geri alım kararları, diğer şirketlerin ileriye dönük olarak elindeki enstrümanların etkisini azaltmıştır. Buna rağmen yönetim kurulumuz 26 Mart 2020 tarihinde yapılacak olan genel kurul toplantısı sonrasında bir hafta içinde hisse geri alım programını değerlendirmeye alacaktır. Şirketimiz ve yatırımcılarımızın menfaatleri o dönemdeki piyasa koşulları ve salgın konusunda gelinen güncel durum göz önüne alınarak yatırımcıyı korumaya yönelik gerekli tedbirler alınacaktır. Bu dönemde yatırımcılarımızdan panik ve telaşlı davranışlardan kaçınmalarını, bu krize rağmen büyümesini sürdüren ve 44 yıllık köklü bir geçmişi olan Şirketimize güvenmelerini temenni ediyoruz. Şirketimiz bu salgınla ilgili yaşanabilecek tüm riskleri etkin bir şekilde yönetmek için azami gayreti göstermektedir. Sağlık krizinin yarattığı panik ortamına bağlı olarak hisse fiyatında görülen düşüşe yatırımcılarımızın serinkanlı şekilde yaklaşmaları gerektiğini, hisse fiyatımızı olumsuz yönde etkileyecek hiçbir operasyonel ya da finansal durum söz konusu olmadığını belirtmek isteriz.''


Hibya Haber Ajansı