DSP'den Rahşan Ecevit açıklaması

dspden-rahsan-ecevit-aciklamasi-23012002

DSP'den Rahşan Ecevit açıklaması

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Onur İste tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Bildiğiniz üzere, Demokratik Sol Partimizin kurucu genel başkanı saygıdeğer büyüğümüz Rahşan Ecevit, 17 Ocak 2020 tarihinde hayata gözlerini yummuştur.

Onun ölümü, sağcısından-solcusuna, alevisinden-sünnisine toplumun her kesimini derinden üzmüştür. Rahmetli Hanımefendi, bize, başbakanımız rahmetli Bülent Ecevit’ in emanetiydi.

Ancak belirtelim ki, bugünlerde sıkça yapılageldiği üzere, Rahşan Hanım’ ı sadece Bülent Ecevit’ in eşi ya da onun emaneti olarak tanımlamak Rahşan Hanım’ a büyük bir haksızlık olacaktır.

-Rahşan Hanım, sadece büyük bir devlet adamının eşi değildir. Rahşan Hanım’ ın kendisi de oldukça önemli bir siyasi figürdür.

-Siyasi figür olmasının yanında, Rahşan Hanım, hem yazar hem de ressamdır.

-Rahşan Hanım, 1980 öncesindeki Cumhuriyet Halk Partisi içinde ilk ciddi kadın örgütlenmesini başlatan kişidir.

-Rahşan Ecevit, Köylü Derneği’ nin kurucusudur.

-Rahşan Ecevit, bugün bütün siyasi partilerin kullandığı seçim otobüslerinin fikir annesidir.

-Rahşan Hanım, Demokratik Sol Parti’ nin kurucu genel başkanıdır.

-Rahşan Ecevit, Demokratik Sol Parti’ nin en uzun süre örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığını yapmış kişidir.

-Bugün demokratik sol felsefe varsa, Rahşan Ecevit bu gerçekliğin en büyük mimarlarındandır!

Rahşan Ecevit, bu müstesna özellikleriyle Türk kadınına örnek olmuş ve Türk kadınının sadece kocasının arkasında duran değil, kocasının yanında ve ona gerçek anlamda “eş” pozisyonda duran bir hayat arkadaşı olabileceğini tüm yaşamı boyunca göstermiştir.

Türk milleti kadirbilir bir millettir! Öyle olduğu içindir ki, vatanseverliğinden aklı başında kimsenin şüphe edemeyeceği Rahşan Ecevit’ in ölümü, Türk milletini derinden üzmüştür.

Ancak her milletten çıkabileceği gibi, bizim milletimiz içinden de, kendi siyasi kampını, yüksek vatanseverlik duygusunun üzerinde gören insanlar çıkabilmektedir. Bu insanlar, toplumu kamplara bölmeyi ve milletini sevmek yerine yalnızca partilerini sevmeyi alışkanlık haline getirmiş marjinal bir azınlıktan ibarettir!

Ordu’ nun Korgun İlçesi’ nin Belediye Başkanının sosyal medya hesabından yapılan paylaşım da, böyle marjinal bir düşüncenin ürünüdür. Korgun Belediye Başkanı’ nın sosyal medya hesabından, müteveffa Rahşan Hanım’ ın hatırasına hakaret edilmiştir. Ölmüş kişinin aziz hatırasına hakaret etmekten çekinmeyen terbiye yoksunu kişiler hakkında bugün Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Demokratik Sol Parti, küfürbazlara pabuç bırakmayacak ve bu suç duyurusunun takipçisi olacaktır.

Bizler, Demokratik Sol Partinin evlatları olarak, Rahşan Hanım’ ın aziz hatırasını emanet almış bulunuyoruz. Gerçekte bu hatıranın sahibi aziz Türk milletidir. Bizler bu hatıranın sadece emanetçileriyiz. Bizler; ne demokratik sol fikre, ne Ecevitlere ne de Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluş felsefesine üç beş marjinal terbiye yoksununun dil uzatmasına izin vermeyiz!

Tüm kamuoyu bilmelidir ki, Demokratik Sol Parti, değerlerine dil uzatan herkese karşı en sert hukuki mücadeleyi vermeye kararlıdır."


Hibya Haber Ajansı