Işıklar Enerji'den koronavirüs bilgilendirmesi

isiklar-enerjiden-koronavirus-bilgilendirmesi-17042009

Işıklar Enerji'den koronavirüs bilgilendirmesi

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş, koronavirüs salgını nedeniyle yatırımcılardan gelen bilgilendirme talepleri doğrultusunda açıklama yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan süreçte Işıklar Grubu bünyesindeki sanayi şirketlerinde üretime ara verilmediğ bildirildi.

Gıda sektörüne ambalaj üreten Işıklar Ambalaj Pazarlama A.Ş'nin günde 3 vardiya üretime devam ettiği, Çumra'da bulunan fabrikanın Konya Büyükşehir sınırlarında kaldığından geçen haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle üretime 2 gün ara verdiyse de bu hafta istisna kapsamına alındığından, sokağa çıkma yasağı uygulandığı günlerde de üretime devam edeceği, Işıklar Ambalaj'ın iştiraki Kuzey Irak'ta kraft çimento torbası üreten Işıklar Papersack Ltd'nin, Erbil'de uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle bir süre üretimine ara verdiyse de söz konusu yasak kaldırıldığından üretimine tekrar tam kapasite başladığını anlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Işıklar İnşaat Malzemeleri San.ve Tic. A.Ş'nin Bartın'daki tuğla fabrikasında üretim devam etmektedir, herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. Metemteks Sentetik İplik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Çorlu'da bulunan fabrikasında üretim devam etmekle birlikte, yaşanan talep daralması nedeniyle üretimde kısıtlamaya gidilmiş ve kısa çalışma ödeneği için gerekli müracaatlar yapılmıştır. Kırşehir'de faaliyet gösteren Çemaş Döküm Sanayi A.Ş'de üretim günde 3 vardiya devam etmektedir, herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. Niğde'de faaliyet gösteren Niğbaş Niğde Beton San. Ve Tic. A.Ş'de üretim devam etmektedir, herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. BND Elektrik Üretim A.Ş'nin Maraş ve Ordu'da bulunan hidroelektrik santralleri faal durumdadır ve herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir. Üretim yapılan tesislerimizde salgına karşı azami tedbirler alınmaktadır. Uzaktan ateş ölçer ile çalışanların fabrika girişlerinde günlük ateşleri ölçülmektedir. Tüm çalışanlara maske tedarik edilmiştir. Sosyal mesafeye uygun olarak servisle taşınan personel ile yemekhanelerde aynı anda bulunan personel sayıları azaltılmıştır. Şimdiye kadar hiçbir çalışanımızda Covid-19 tespit edilmemiştir.''


Hibya Haber Ajansı