BDDK, Swap işlem limitini düşürdü

bddk-swap-islem-limitini-dusurdu-10022009

BDDK, Swap işlem limitini düşürdü

Piyasa Gündemi

Çin’deki virüs salgını gündemdeki yerini korurken, salgının ekonomi üzerindeki olası etkileri yakından izlenmeye devam ediliyor. Salgına ilişkin endişeler ve ilk korku belirli ölçüde sindirilse de konu ile ilgili gelişmeler risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır. BDDK TL swap işlemlerinde limiti yüzde 10'a indirirken, TCMB’de bankaların ücret ve komisyonlarına sınırlama getirdi. Yurt içi piyasalarda küresel çaptaki gelişmelere ek olarak jeopolitik gelişmeler takip edilecektir.

 Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgına ilişkin endişelerin belirli ölçüde sindirilmesi geçen hafta risk iştahı ve hisse piyasalarında toparlanma yaşanmasına katkı sağlarken, haftanın son işlem gününde tekrar satış baskısı artış kaydetti. BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,04’lük bir kayıpla 121.015 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,03– 6,04 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,97'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Son haftalarda 118.500-124.500 aralığı içinde konsolide sürecini devam ettiren endekste, bu band içinde kısa vadeli düşünmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Bu band içinde ilk önemli destek olan ve cuma günü altında kapanış gerçekleşen 121.500 izlediğimiz önemli seviyelerden biri iken, bu seviyenin üzerinde de ilk direnç olarak 123.700 izlenebilir. Endekste özellikle günlük periyodun altındaki göstergelerde zayıflık dikkat çekiyor. 121.500 desteğinin altında olan haftalık kapanışı da göz önünde bulundurduğumuzda bahsettiğimiz konsolide kanalının alt bandının test edilme ihtimali artırıyor. TCMB’nin kurdaki hareketliliği azaltmak için haftasonu aldığı swap kararı sonrası TL ihtiyacı olan kurumların TL varlıklardaki aksiyonlarının etkileri takip edilecek. 

 


Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı