Putin: Durum maalesef kötüye doğru gidiyor

putin-durum-maalesef-kotuye-dogru-gidiyor-13042011

Putin: Durum maalesef kötüye doğru gidiyor

Dış Haberler, 13 Nisan (HİBYA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü Rusya’nın yüksek makamları ile gerçekleştirdiği telekonferansta ülkede Koronavirüs (KOVİD-19) sebebiyle durumu kritik olan hastaların arttığını belirtti. Putin konferansta “olağanüstü” senaryolara ve tıbbi personel ile malzemelerin bölgeler arasında taşınma olasılığına hazır olunması gerektiğini vurguladı.

Putin konuşmasında, “Durumun gün aşırı değiştiğini görüyoruz ve maalesef kötüye doğru gidiyor. Enfekte kişilerin sayısı ve hastalık sebebiyle durumu ağır olan vakalar artıyor. Önceden de dediğim gibi gelecek haftalar belirleyici haftalar olacak” dedi ve “Esnek ve hızlı bir strateji uygulayabilmek için bütün senaryolara hazırlıklı olmalıyız, en zor ve olağanüstü senaryolar da dahil” diyerek ekledi.

Rusya sağlık yetkililerinin verilerine göre, Pazartesi itibariyle ülkede 18,328 aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi. Rusya’da hastalık sebebiyle ölenlerin sayısı ise 148’e ulaştı. Vakaların %66’sı Moskova ve çevresinde tespit edildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova gün aşırı ülkede enfekte hastalarının sayısının %16 ile 18 arası yükseldiğini belirtti.


Hibya Haber Ajansı