ADP tarım dışı istihdam değişimi

adp-tarim-disi-istihdam-degisimi-01042003

ADP tarım dışı istihdam değişimi

Cuma günü açıklanacak istihdam rakamları öncesi öne çıkması beklenen verilerden biri de hafta ortasında açıklanacak ADP tarım dışı istihdam değişimi olacak. Küresel çapta ortalığı altüst eden corona virüsü nedeni ile ABD istihdam piyasasında sarsılmaların olması kaçınılmaz olacaktır. ADP verisi Aralık ve Ocak aylarında 200 bin üzerinde gerçekleşirken, Şubat ayına ilişkin veri 183 bin olarak açıklandı.

PİYASANIN ROTASI

Şaka Olsa Keşke!

Corona virüsünde güncel durum vaka sayısı 872019 – tedaviye pozitif cevap veren 183280 – ölü sayısı 43256 kişiye ulaşmıştır.

Virüsün biyolojik boyutunda çaresizlik devam ederken, virüsün yıkıcı etkisinden henüz zirvenin görülmemiş olması tedirginlik yaratmaktadır. Gelişen teknoloji ve tıbbi imkânlara rağmen salgın insanoğlunu çaresiz bırakmaktadır. Sonuçta insan hayatını bir önceki güne göre arttı/azaldı şeklinde yorumlayarak finansal sonuçlar çıkarmak etik ve ahlaki boyut olarak rasyonel olmamaktadır. Maalesef piyasalar açık olduğundan işlem yapan piyasa katılımcıları bu tarz yaklaşımlar ile fiyatlama dinamiklerini oluşturmaktadır. Genel olarak iyimser tarafta kalmayı seçen piyasa S&P500 endeksinde 2500 üzerinde kalmak için çabalamaktadır. Güncel durum da2500 altında baskılanırken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,6144 seviyesinde bulunmaktadır. %0,50 üzerinde kalması risk algısında kısmi iyimserliğe işaret edebilir. Altın $1590 seviyesinde fiyatlanırken, göreceli güçlü Dolar teması sürmektedir. USDTRY paritesi 6.67 seviyesine yükselirken, 5 yıllık CDS 585 seviyesinde bulunmaktadır.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı