Eurotahvil piyasaları

eurotahvil-piyasalari-14022012

Eurotahvil piyasaları

ABD hazine tahvilleri günü yön konusunda kararsız geçirdi, Çin’de artan virüs vakaları sonrası piyasalarda oluşan tedirginlik ile talep gören on yıl vadeli kıymet dört baz puan daralarak 1,57% getiri seviyesine çekildi. Bu seviyeden gelen satışlar sonrası getiriler 1,62% seviyesine kadar genişleyerek günü bu bölgede noktaladı. Kısa tarafta da benzer hareketlilik sonrası gün içi değişim 2-3 baz puan olurken, otuz yıl vadede yapılan $19 milyarlık ihraca gelen güçlü talep sonrası getiriler 2,06%’de günü noktaladı.

Hafta başında yaşanan sert satışın ardından kısmen toparlanan Türk hazine eurotahvil kıymetleri bugün yine satıcılı işlem gördü. Dün 5,50% seviyesinde kapanış yapan on yıl vadeli yeni ihraç gün içinde 5,58%’ye genişledikten sonra 5,54% seviyesinde kapanış yaparken, uzun tarafta getiriler iki baz puan genişleyerek 6,21% oldu. Açılışta beş baz puan yükselen beş yıllık ülke risk primi bir miktar toparlansa da günü 272 baz puan seviyesinde noktaladı.

Şirket kıymetleri ise, hazine kıymetlerine göre nisbeten daha iyi işlem gördü. Lokal talep yine 2022-24 bandında öne çıkarken, yeni ihraç olan Vakıfbank 2025 vade kıymet 7-8 baz puan genişleyerek 5,45% getiri ile işlem gördü. Uzun tarafta yeni ihraç olan İş Bankası 2030 kıymeti daha yatay bir seyir izlerken, 2028 vade kıymete bir süredir neredeyse sıfır olan talep yerini alımlara bıraktı.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı