Wuhan'dan Fransa'ya ilk blok yük trenini yola çıkardı

wuhandan-fransaya-ilk-blok-yuk-trenini-yola-cikardi-18062012

Wuhan'dan Fransa'ya ilk blok yük trenini yola çıkardı

Otomotiv lojistiğinde lider taşımacı olan GEFCO, COVID-19 global krizinin ardından Çin’in Wuhan şehrinden Fransa’ya seyahat edecek ilk blok yük trenlerden birinin güvenliği için gerekli önlemleri alıp 500-ton önemli otomotiv yedek parçasının taşınmasını sağladı.

 

Çin'de demiryoluna olan talebin artması ve trenlerin çoğunun nihai noktasının Almanya olması sebebiyle, GEFCO, doğrudan Fransa'ya tahsis edilmiş bir yük treninin ulaşımını sağlamak ve nakliyeyi koordine etmek için demiryolu operatörleri ve terminal sahipleriyle yakın bir şekilde çalıştı.

 

GEFCO, müşterilerine kapıdan kapıya bir çözüm sundu. Bu çözüm, karayolu ve demiryolu için gerekli tüm ön taşıma ve nihai taşımaları, Şangay ve Chengdu'daki tedarikçi tesislerde ürünlerin konteynerlara yüklenmesini, Fransa'da gümrük prosedürlerini ve depolama işlemlerini de kapsıyor.

 

21 Nisan 2020 tarihinde toplanan 41 konteyner; Çin, Kazakistan, Rusya, Belarus, Polonya, Almanya ve sonunda Fransa olmak üzere 7 ülkede 10.000 km'lik bir yol kat etti. Gönderiler, 19 günlük yolculuğun ardından Fransa'nın kuzeyinde yer alan Dourges'deki Lille Dourges Konteyner Terminali’ne teslim edildi.

 

GEFCO, COVID-19 sebebiyle sıkı güvenlik prosedürlerinin bir parçası olarak terminallerde temassız prosedürlere uydu. Parçaları üç hafta boyunca kapalı bir çözelti içinde ray üzerinde hareket ettirerek virüsün taşınmayacağından emin oldu.

 

GEFCO portföyünde demiryolu taşımacılığı, hava taşımacılığına kıyasla daha ucuz bir çözüm ve CO² emisyon azalımı sağlayan önemli bir hizmet. Çin'den Avrupa'ya seyahat eden bu özel yük treni, bir havayolu çözümüne kıyasla CO² emisyonlarında 4500-ton tasarruf sağladı.

 

GEFCO Global Demiryolu Müdürü Alice Defranoux, “Wuhan'dan Fransa'ya giden ilk blok yük trenin güvenliğini sağlamak, COVID-19 krizinin global zorlukları arasında GEFCO için önemli bir kilometre taşıydı. Bu zorlu zamanlarda demiryolu çözümümüz, sürdürülebilir, uygun maliyetli, zaman açısından verimli ve güvenilir bir öneri olarak değerini ortaya koydu.

 

Ülkelerin normalleşme sürecine girmesiyle, kısıtlamaların kalkmaya başlaması bizi mutlu ediyor. Müşteriler için hızlı ve mükemmel operasyonlar yöneten, müşterileriyle sıkı bir iş birliği kuran ve onları her zaman bir adım ileri taşıyan GEFCO ekibinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

 

Avrupa'daki faaliyetlerini durduran otomobil fabrikalarının üretime yeniden başlamasıyla, GEFCO müşterilere hızlı erişim sağlamak için ürünlerin yerel depolarda tutulmasına yönelik çözümler üretti. GEFCO, müşterilerinin üretimlerini yeniden başlatmalarına yardımcı olmak ve onların çalışanlarının sağlığı ve güvenliğini sağlamak için öncelikli olarak havayoluyla ve şimdi de demiryoluyla toplamda iki milyondan fazla maske sevkiyatı gerçekleştirdi.


Hibya Haber Ajansı