Hewlett Packard Enterprise çığır açan yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleriyle müşterilerinin dönüşümünü hızlandırıyor

hewlett-packard-enterprise-cigir-acan-yeni-hpe-greenlake-bulut-hizmetleriyle-musterilerinin-donusumunu-hizlandiriyor-27062002

Hewlett Packard Enterprise çığır açan yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleriyle müşterilerinin dönüşümünü hızlandırıyor

Yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleri kurumlara her yerde çevik, düşük maliyetli ve kararlı bir bulut deneyimi sunuyor.

Hewlett Packard Enterprise,HPE GreenLake için yeni bulut hizmetleri, yeni konteyner yapıya dönüştürme ve Yapay Zeka / Makine Öğrenmesi yazılım portföyüyle uçlarda buluta hizmet olarak önemli yeniliklere imza attığını duyurdu. HPE, bu hizmet portföyü ile veride saklı tüm değerin ortaya çıkmasına ve inovasyonun hızlandırılmasına yardımcı oluyor. Müşterilerinin, çoğu şirket içinde yer alan ve uçlara doğru kayan uygulamalarının/verilerinin modernizasyonunda ve dönüştürülmesinde karşılaşılan zorlukların kolaylaştırılmasını sağlıyor.

HPE Başkanı ve CEO’su Antonio Neri şunları söylüyor: “Mevcut pazar koşullarında kurumlar işlerini dönüştürmek, çalışanlarını desteklemek ve müşterilerine hizmet vermek için tüm uygulamalarını ve verilerini kullanarak daha fazla değer ve fayda elde etmelerini sağlayacak çözümlere ihtiyaç duyuyor. Bulut pazarının bir sonraki aşamasına girdiğimiz bu yeni dönemde müşteriler, uçlar ve kendi veri merkezindeki sistemler de dahil olmak üzere tüm uygulamalarını ve iş yüklerini, yenilemelerini ve modernize etmelerini sağlayacak yaklaşımların peşindeler. HPE GreenLake Bulut Hizmetleri’miz ve dönüşümü hızlandırmak üzere tasarladığımız yazılımlarımızla, her yerde tutarlı bir bulut deneyimi sunuyoruz. Böylelikle HPE olarak müşterilerimizin nerede olursa olsun sahip oldukları bilginin gücünden yararlanmalarına yardımcı olmak üzere kendimizi konumlandırıyoruz.”

Günümüzde organizasyonlar dijital dönüşüm çabalarında bir dönüm noktasında yer alıyor[1]. IDC'ye göre genel buluttaki büyümeye rağmen, kurumsal uygulamaların yüzde 70'i genel bulutun dışında yer alıyor. Kurumlar, uygulamaların karmaşıklığı, veri önemi, güvenlik, uyumluluk ve öngörülemeyen maliyetler gibi faktörler nedeniyle işlerini yürüttükleri uygulamaların büyük çoğunluğunu genel buluta taşımayı zahmetli bir iş olarak görüyor. Her iki operasyon modelini desteklemek zorunda kalan organizasyonlar artan maliyetlerle, karmaşayla, verimlilik kaybıyla, sınırlandırılmış çeviklik ve inovasyonla karşı karşıya kalarak her yerdeki veriyi değere dönüştürme becerisini kaybediyor.

HPE, bu ikilemi çözmek için HPE GreenLake Bulut Hizmetlerini müşterilerine uçlardan buluta istedikleri ortamda, tutarlı bir işletim modeli ve tüm kurumsal uygulamalarla veriler arasında görünürlük ve yönetişim sağlayan benzersiz bir yaklaşımla sunuyor.

HPE GreenLake Bulut Hizmetleri üstün bir ekonomik model eşliğinde sunuluyor. Kurumlar, verilerini geri almak istediğinde bunun için ödeme talep eden genel bulut sağlayıcıların aksine, HPE ile benzer bir maliyete katlanmak zorunda kalmıyorlar. HPE GreenLake sunduğu esnek as-a-service modeli, sağlam maliyet ve uyumluluk analiz araçları sayesinde müşterilerinin nakit akışını korumalarına, harcamalarını kontrol altında tutmalarına ve iş önceliklerine uygun yatırımlara odaklanmalarına olanak sağlıyor.

Mohawk Valley Sağlık Sistemi BT Dağıtık Sistemler Müdürü Ed Hildreth, “HPE GreenLake bize %100 çalışma süresi sağlıyor ve öngörülebilir fiyatlandırma modeliyle maliyetleri düşürmemize yardımcı oluyor” diyor. “Sunduğu bulut benzeri deneyim sayesinde, COVID-19 sürecine yanıt olarak ek özellikleri ve kaynakları hızlı bir şekilde etkinleştirmeyi kolayca başardık. HPE GreenLake hizmetlerinden son derece memnunuz ve sağlık sistemimizdeki yeni hastaneler için bu modeli bir kez daha kullanmayı planlıyoruz.”

Dağınık Ortamlar için Yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleri

HPE artık bulut hizmetlerini Makine Öğrenmesi (Machine Learning) operasyonları, konteynerler, sanal makineler, depolama, bilgi işlem, veri koruma ve ağ iletişiminin tümünde sunuyor. Tüm bulut hizmetleri self servis anlayışıyla ve kolayca seçim yapılabilen kataloglar üzerinden sağlanabiliyor. Müşterilerin hizmetler hakkında bilgi edinebildiği, fiyatlandırma teklifi alabildiği, deneme talep edebildiği, çoklu bulut varlıklarını tek bir yerden yönetebildiği bir platform olan HPE GreenLake Central aracılığıyla sunuluyor. Sunulan tüm hizmetler müşterinin kendi ortamında kurularak çalıştırılabiliyor.

Yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleri, önceden entegre edilmiş yapı taşlarına bağlı olarak küçük, orta ve geniş kapsamlı konfigürasyon seçenekleriyle 14 gün gibi kısa bir sürede çalışır halde teslim edilebiliyor. Bu sayede iş ortakları ve müşteriler, bulut hizmetlerini bir an önce kullanmaya başlamak için önceden yapılandırılmış referans mimarileri ve fiyatlandırmayı temel alabiliyor.

HPE ayrıca müşterilerinin uygulamalarını, verilerini ve operasyonlarını dönüştürmek için kullanabilecekleri yeni yazılım markası HPE Ezmeral'i duyurdu. HPE Ezmeral konteyner yönetimi, Yapay Zeka (AI)/Makine Öğrenmesi (ML) ve veri analizi, maliyet kontrolü, bilgi teknolojileri otomasyonu, yapay zekaya dayalı otomasyon ve güvenliği içeren eksiksiz bir çözüm seti olarak sunuluyor. Bu çözüm seti kurumların çevikliğini ve verimliliğini artırmak, veriden anlamlı öngörüler çıkarmak ve inovasyonu hızlandırmak için geliştirildi. HPE Ezmeral Konteyner Platformu ve HPE Ezmeral ML Ops, konteynerli uygulama geliştirmeye daha fazla hız, basitlik ve ML yaşam döngüsüne DevOps çevikliği getirmek için HPE GreenLake bulut hizmetleri olarak sunulacak.

Konteynerler İçin Bulut hizmetleri - HPE GreenLake aracılığıyla sağlanan ve HPE Ezmeral Konteyner Platformu tarafından güçlendirilmiş bu yeni bulut hizmetleri, veri merkezlerinde, sunucu barındırma ortamlarında, birden çok genel bulutta ve uçlarda konteyner uygulamalarını çalıştırma esnekliği sağlıyor.

Makine Öğrenmesi Operasyonları için Bulut Hizmetleri - Müşteriler HPE GreenLake aracılığıyla tüm Makine Öğrenmesi yaşam döngüsü boyunca HPE Ezmeral Konteyner Platformu ve HPE Ezmeral ML Ops üzerine kurulmuş kendi iş yüklerine uygun çözümlere abone olabiliyorlar.

Sanal Makineler, Depolama ve Sunucular için Bulut Hizmetleri - Özel bulut deneyimi isteyen müşteriler için HPE, sanal makineler, depolama ve sunucular için bulut hizmetleri sunuyor. Sadece beş tıklamayla işyüklerinin provizyonlanabildiği bu kurulumu kolay hizmetler, aynı zamanda kullanım ve maliyet konusunda görünürlük ve aktif kapasite planlaması sağlıyor.

Veri Güvenliğine Yönelik Bulut hizmetleri - Veri güvenliğini modernize etmek isteyen müşteriler için HPE, hızlı kurtarmadan uzun süreli saklamaya kadar her SLA için veri yedekleme ve kurtarmayı zahmetsiz ve otomatik hale getiriyor. HPE GreenLake aracılığıyla sunulan bulut hizmetleri, güvenli ve verimli şirket içi yedeklemenin yanı sıra kurumsal yedekleme hizmeti sunabilen HPE Cloud Volumes Backup'ı da kapsıyor. Bunu yaparken müşteriyi kendine mecbur kılmamanın yanı sıra veri kurtarma, test/geliştirme ve analiz özelliklerini aktifleştirebilmek içinde çeviklik sunuyor.

Akıllı Uçlara Yönelik Bulut Hizmetleri - Günümüzde müşteriler bütçe süreçlerini basitleştirmek, ağ işletim maliyetlerini daha iyi tahmin edebilmek ve yönetebilmek için CapEx'i her zamankinden daha fazla azaltmaya çalışıyor. HPE GreenLake bulut hizmetleri içerisinde yer alan, endüstrinin ilk eksiksiz Network as a Service hizmeti olan Aruba’nın yeni Yönetilen Bağlantı Hizmetleri, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Aruba ESP (Edge Services Platform) ile bulutta çevikliği ön plana çıkarıyor.

Pazar lideri olarak her yerde bulut hizmeti sunabilen HPE GreenLake, dünya çapında toplamda 4 milyar doların üzerinde sözleşme bedeliyle 850’den fazla kurumsal müşteriye hizmet veren, 700'den fazla satış yapan iş ortağıyla HPE'de en hızlı büyüyen iş kollarından birini oluşturuyor. HPE GreenLake’in benzersiz ölçümlemesi, maliyet kontrolü, bulut hizmetleri, HPE Ezmeral yazılım portföyü, HPE Finansal Hizmetler ve HPE Pointnext Teknoloji Hizmetlerinden gelen destek, rakiplerin ulaşamayacağı nitelikte bir çözümler bütününe dönüşüyor.

Ek Bilgiler ve Erişilebilirlik

  • Sanal makineler, sunucu, depolama, veri koruma ve akıllı uçlar için yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleri tüm dünyada kullanıma sunuldu. Konteyner ve ML Ops için yeni HPE GreenLake Bulut Hizmetleri şu anda beta sürümünde ve beta programı için müşteri kabul ediyor. Bu çözümün genel kullanıma 2020 yılının son çeyreğinde sunulması planlanıyor.
  • HPE Ezmeral yazılımı geleneksel lisanslama modeliyle sunulurken, içerisinde herhangi bir altyapı veya genel bulutta çalıştırmak üzere yazılım lisansı aboneliğiyle sunulan HPE Ezmeral ML Ops HPE ve HPE Ezmeral Konteyner Platformu da yer alıyor.
  • Konteynerler, sanal makineler, depolama, sunucu işgücü, veri güvenliği ve ağ iletişimi için HPE GreenLake bulut hizmetlerinin tümü kanal yapısına uyumlu olarak sunuluyor. İş ortakları, “İş Ortakları için HPE GreenLake” programı aracılığıyla satış yapabiliyor. Daha fazla bilgi edinmek için buraya bakabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı