BİST100 endeksi

bist100-endeksi-03062009

BİST100 endeksi

ABD – Çin arasında başlayan ticaret gerilimi artarak sürmeye devam ediyor. Son olarak Çin tarafı kamu iştiraki olan şirketlere ABD’den bazı ürünlerin ithalatını durdurma kararı aldı. ABD – Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının yanı sıra, piyasalar ABD’deki protestoların durumunu takip ediyor. Bu olaylar karşısında ekonomilerin yeniden açılmaya başlaması ve normalleşme adımlarının hayata geçirilmesi piyasalardaki yükselişin sürmesine neden oluyor.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

Haftanın ilk işlem gününde alıcılı bir açılış yapan endeks geçtiğimiz işlem gününde de bankacılık endeksinin öncülüğünde yükselişini sürdürdü. Bankacılık endeksi ise üst üste üçüncü gün de pozitif ayrışmasını sürdürdü.

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri de risk iştahındaki güçlenmeye paralel olarak değer kazanmaya devam ederken, TL sınırlı pozitif ayrışmasını ise sürdürüyor.

BİST100 endeksinin eğilim olarak yurtdışına paralel hareket etmesi beklenirken, yurtdışı piyasalarda kar satışları oluşmadıkça endeksin bankacılık endeksi desteğinde direnç seviyesinin 110.000 olacağını ön görüyoruz. Kar realizasyonlarının gelmesi durumda takip edeceğimiz destek seviyesi ise 106.000 olacaktır.

 

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı