HUAWEI: Hayatta kaldık ve ilerlemeye devam ediyoruz

huawei-hayatta-kaldik-ve-ilerlemeye-devam-ediyoruz-18052009

HUAWEI: Hayatta kaldık ve ilerlemeye
devam ediyoruz

HUAWEI ANALYST SUMMIT, bu yıl 17’nci kez Çin’in Şenzen kentinde gerçekleştirildi. İlk kez online katılım altyapısı ile düzenlenen etkinliğe; telekomünikasyon ve finans sektörleri de dahil olmak üzere birçok alandan, 2.000'den fazla analist ve medya temsilcisi katıldı. Katılımcılar etkinlikte, bu zor dönemde sektörlerin birlikte çalışmasının önemine değinerek akıllı dünyanın gelişimini hızlandırmanın yöntemlerini ele aldı.

 

HUAWEI Dönüşümlü CEO’su Guo Ping, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada şirketin son bir yılda yaşadığı deneyimleri, rakamlar eşliğinde paylaştı. Guo Ping, "HUAWEI: Bir Yıl ve Ötesi" başlıklı bir sunum gerçekleştirirken, şu ifadelere yer verdi;

 

“Geçtiğimiz yıl, birçok teknoloji bizim için erişilmez hale geldi. Buna rağmen, HUAWEI hayatta kalmak için mücadele etti ve ilerlemesini sürdürüyor. HUAWEI uzun zamandır bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisine aktif olarak katkıda bulunuyor. Şirket, kurulduğu günden bu yana dünyayı daha ileriye taşımak için dijitalleşmeyi daha fazla insana, daha fazla eve ve kuruma yaymak için kararlılıkla çalışıyor. HUAWEI, 30 yılı aşkın bir süredir 170'ten fazla ülke ve bölgede 1.500'den fazla iletişim ağının kurulumunu gerçekleştirdi ve dünya çapında 3 milyardan fazla kişiye hizmet sağladı. Bunun yanı sıra, 600 milyon tüketiciye akıllı cihazlarını sundu. ABD'nin HUAWEI'ye karşı gerçekleştirdiği eylemler, sadece HUAWEI'ye değil, aynı zamanda HUAWEI'nin ürün ve hizmetlerini kullanan kişi ve kurumların deneyimlerine de zarar vermektedir.”

 

Bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısı akıllı dünyanın temelidir. 2025 yılına gelindiğinde, dijital ekonomi 23 trilyon dolarlık bir sektörü temsil edecek. Bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisi büyük bir potansiyele sahiptir. Akıllı dünyaya giden yolda, bu endüstrisinin sağladığı birçok fırsatı görmek mümkündür.

 

Geleceğe baktığımızda, HUAWEI üç alanda yatırım yapmaya ve yenilikler getirmeye devam edecek; İletişim ağları, akıllı hesaplama ve akıllı cihazlar. Müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla; yeni organizasyonlar, tedarik zincirinin büyütülmesi, standartların belirlenmesi ve yeni yeteneklerin yetiştirilmesi gibi alanlarda birlikte çalışacağız. Bu şekilde, açık iş birliğini ve kapsayıcı bir endüstri gelişimini teşvik etmek, en önemlisi de geleceği birlikte keşfetmek için yolumuza devam edeceğiz.

 

“Bugünün dünyası, entegre bir iş birliği ekosistemdir. Küreselleşme eğilimi asla tersine çevrilmemelidir. Bölünmüş, farklı standartlar ve tedarik zincirleri hiç kimseye fayda sağlamadığı gibi, parçalanmanın ve bölünmenin, tüm sektör üzerinde ciddi bir etkisi olacaktır. Endüstri bir bütün olarak fikri mülkiyet haklarını, adil rekabeti ve birleşik küresel standartları korumak üzere, küresel tedarik zincirini teşvik etmek için birlikte çalışmalıdır."

 

ABD’nin son kararına kategorik olarak karşı çıkıyoruz

Zirvede, ABD Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yarı iletken ürünleriyle ilgili kısıtlama kararına yönelik bir açıklama da yapıldı.

 

“ABD hükümeti HUAWEI'yi 16 Mayıs 2019'da hiçbir gerekçe olmaksızın Varlık Listesi’ne eklemiştir. Bu kararla bir dizi kilit endüstriyel ve teknolojik unsurun tarafımızca kullanımı kısıtlanmıştır. Buna rağmen ABD'nin duyurduğu kurallar ve düzenlemelere uymaya kararlıyız. Bu dönemde, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz için sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirdik ve her şeye rağmen hayatta kalmaya ve ilerlemeye devam ettik.”

 

Bununla birlikte ABD hükümeti, şirketimizdeki baskısını sürekli artırmaya yönelik arayışları çerçevesinde, birçok şirket ve endüstri birliğinin endişelerini artıracak şekilde kararlar almayı ve sektörün tüm kaygılarını tamamen göz ardı etmeyi sürdürdü. Bu keyfi ve zarar verici kararlar, tüm endüstriyi tehdit etmektedir. Bu yeni kural, 170'ten fazla ülkede sunduğumuz yüz milyarlarca dolar değerindeki iletişim ağının genişletilmesini, bakımını ve sürdürülebilir operasyonlarını etkileyecektir. Ayrıca, dünya çapında HUAWEI ürünlerini ve hizmetlerini kullanan 3 milyardan fazla kullanıcının iletişim hizmetlerini de etkileyecektir.

 

ABD hükümeti, başka bir ülkeden sektör lideri bir şirkete müdahale etmek adına, HUAWEI müşterilerinin ve tüketicilerinin çıkarlarına bilinçli olarak sırtını döndü. Bu yaklaşım, ABD hükümetinin tüm bunları iletişim ağlarının güvenliği gerekçesiyle yaptığı söylemlerine da ters düşmektedir.

 

ABD hükümetinin bu kararı sadece HUAWEI'yi etkilemez. Çok sayıda küresel endüstri üzerinde ciddi bir etkisi olacaktır. Bu karar, uzun vadede birçok endüstrinin bağlı olduğu küresel yarı iletken sektöründeki güven ve iş birliğine zarar verecektir, bu alandaki çatışmayı ve iş kaybını artıracaktır.

 

ABD, farklı şirketleri kendi sınırları dışında etkisiz hale getirmek için tüm teknolojik imkanlarını kullanıyor. Bu durum sadece, uluslararası şirketlerin ABD teknolojisi ve tedarik zincirlerine duyduğu güvenin zedelenmesine hizmet edecektir ve sonuç itibarıyla ABD'nin çıkarlarına da zarar verecektir.

 

HUAWEI olarak, duyurulan yeni kuralları kapsamlı bir şekilde inceliyor ve kaçınılmaz olarak iş süreçlerimizin olumsuz etkilenmesini bekliyoruz. Şirket olarak bir çözüm aramak için elimizden geleni yapacağız. Müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin bizimle birlikte olmaya devam etmelerini diliyor ve bu ayrımcı kuralın etkisini en aza indirgeyebilmeyi umuyoruz.”


Hibya Haber Ajansı