ECB beyanatı ve Lagarde’ın açıklamaları

ecb-beyanati-ve-lagardein-aciklamalari-04062004

ECB beyanatı ve Lagarde’ın açıklamaları

 

AVRUPA

“ECB beyanatı ve Lagarde’ın açıklamaları”

Avrupa tarafında Merkez Bankası’nın para politikasında kritik adımlarını attığı, artık topun mali adımları atacak politika yapıcılarda olduğu görüşü ön plana çıkıyor. Avrupa Merkez Bankası para politikası beyanatını Perşembe günü gerçekleştirecek. Beyanat ve ardından gerçekleşecek basın konferansı Banka’nın politika rotasının belirginleşmesinde rol oynayacağı için yakından takip edilecek.

“PİYASANIN ROTASI”

Günlerden ECB, Lagarde Ne Yapa(maya)cak?

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 6,528,824 – tedaviye pozitif cevap veren 2,819,961 – ölü sayısı 386,392 kişiye ulaşmıştır.

Bugün günlerden Avrupa Merkez bankası olacaktır. ECB’nin faiz oranlarında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Başkan Lagarde tarafında konuşmasında negatif faiz aksiyonları yerine maliye politikasında Almanya’dan ne kadar destek alabileceğine ilişkin yol haritası önemli olacaktır. İlave olarak ECB’nin Mart ayında devreye aldığı acil varlık alım programında tutarın arttırılması beklenebilir. Fakat negatif faiz ve varlık alım programları kalıcı çözüme işaret etmemektedir.

ABD – Çin gerilimi ve ABD sokak çatışmaları devam ederken, piyasalar negatif haber akışlarına rağmen getiri peşinde koşmaya devam etmektedir.

 

Fiyatlama dinamiklerinde, S&P500 endeksi 3000 seviyesi üzerinde 3100 seviyesinde fiyatlanmaktadır.  Kısa dönemli olarak pozitif algı için 3000 seviyesi üzerindeki kalıcılık takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,7426 seviyesinde bulunurken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) fiyatlama dinamiklerini negatif tetikleme adına tahvil faizinin negatif tarafa geçmesi beklenebilir ki bu durum mevcut aşamada oldukça zayıf gözükmektedir. Altın $1700 üzerinde $1710 seviyesinde bulunmaktadır. USDTRY paritesi 6.7633 seviyesi ile 6.80 altında fiyatlanmaktadır. 5 yıllık CDS 479.163 seviyesi ile 500 seviyesi altında hareketine devam etmektedir.

 

Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri 1 Haziran itibaren performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Türk Lirası %1,06 değer kazancı göstermektedir.

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı