Koronavirüs testleri için önerdiği milyarlarca dolarlık tasarıyı engelleme çabasında

koronavirus-testleri-icin-onerdigi-milyarlarca-dolarlik-tasariyi-engelleme-cabasinda-21072011

Koronavirüs testleri için önerdiği milyarlarca dolarlık tasarıyı engelleme çabasında

Washington Post’un bildirdiğine göre Başkan Donald Trump’ın yönetimi, koronavirüs testlerinin yapılmasına ve bulaşmayı geriye doğru takibe yönelik milyarlarca dolarlık tahsisatı, Kentucky Senatörü Mitch McConnell ve diğer Cumhuriyetçiler tarafından yakında Senato’ya sunulacak olan tasarının dışında tutmaya kalkışıyor.  Beyaz Saray yetkilileri, yazılanlara bakılırsa, milyarlarca doların pandemiyle mücadele çerçevesinde Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine, Pentagon’a ve Dışişleri Bakanlığı’na dağıtılmasına ilişkin hükümleri tasarıdan çıkarmaya çalışıyor. McConnell söz konusu tasarıyı gelecek hafta açıklamayı düşünüyor. Geçtiğimiz ay boyunca Başkan ve yönetimi kamu sağlığı yetkililerine karşı gittikçe karşıt bir tutum takındılar; öyle ki, bir seferinde Dr. Anthony Fauci’nin doğru çıkmayan öngörülerinin listesini bile yayınladılar.

Trump, Haziran ayında Tulsa’daki bir seçim kampanyası toplantısında, kamu sağlığı görevlilerine, açıklanan bulaşma oranı artışı frenleninceye değin test faaliyetini yavaşlatma talimatı verdiğini söylemişti.

Testlere yönelik fonları kesme hamlesi, Biden’ın kampanya sorumlularınca “tamamen mantıksız” olarak nitelendi. Biden’in kampanya sözcüsü Andrew Bates, koronavirüs vakaları dalga dalga yükselmekteyken ve yaklaşık 140.000 insan şimdiden hayatını kaybetmişken “Donald Trump Amerikan halkına karşı en önemli sorumluluğunu, son 100 yılın en yıkıcı kamu sağlık sorunu yüzünden, kendi danışmanlarının sözlerine göre, ‘dikkatinin dağılmasını istemediği için’ görmezden geliyor” dedi.

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı