IMF'den Dünya Ekonomisinde durgunluk uyarısı

imfden-dunya-ekonomisinde-durgunluk-uyarisi-23032009

IMF'den Dünya Ekonomisinde durgunluk uyarısı

Dış Haberler, 23 Mart (Hibya) – Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Kristalina Georgieva, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarıyla yapılan konferans görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada dünya ekonomisinde finans krizinden daha derin bir resesyon yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kristalina Georgieva '“Coronavirus pandemisinin insani maliyetleri zaten ölçülemez ve tüm ülkelerin insanları korumak ve ekonomik hasarı sınırlamak için birlikte çalışılması gerekiyor. Buan dayanışma anıdır. Bugünkü G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları'nın toplantısının ana teması da budur.'' dedi.

IMF Başkanı “ Küresel büyümeye bakış: 2020 için olumsuz - en azından küresel finansal kriz sırasındaki kadar kötü ya da daha kötü bir durgunluk. Ancak 2021'de toparlanmayı bekliyoruz. Oraya ulaşmak için yayılmayı önlemek ve sağlık sistemlerini her yerde güçlendirmek çok önemlidir. Ekonomik etki şiddetlidir ve şiddetli olacaktır, ancak virüs ne kadar hızlı durdurulursa iyileşme o kadar hızlı ve güçlü olur.

“Birçok ülkenin sağlık sistemlerini güçlendirmek ve etkilenen işçileri ve firmaları korumak için halihazırda gerçekleştirdiği olağanüstü mali eylemleri kuvvetle destekliyoruz. Büyük merkez bankalarının para politikasını kolaylaştırma hareketlerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu cesur çabalar sadece her ülkenin değil, bir bütün olarak küresel ekonominin yararınadır. Özellikle mali cephede daha da fazlasına ihtiyaç duyulacak.'' dedi


Hibya Haber Ajansı