Armada ve Panora avm kiracılarına destek paketi geldi

armada-ve-panora-avm-kiracilarina-destek-paketi-geldi-25032003

Armada ve Panora avm kiracılarına destek paketi geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yatırım ortakları arasında oldukları Ankara’daki Armada ve Panora AVM’lerinde bulunan dükkanlardan kira ve aidat almamaya karar verdi.

Hükümetin açıkladığı "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ve bu dönemin atlatılmasına önemli bir destek de Ankara’nın önde gelen alışveriş merkezleri Armada ve Panora AVM’nin yatırım ortaklarından geldi.

Ankara‘daki Armada AVM ve Panora AVM, 15 Mart ile 30 Nisan arasındaki 1.5 aylık süreçte alışveriş merkezindeki dükkanlarından kira ve aidat almayacak.

Koronavirüs nedeniyle her iki AVM’nin Yatırım ortakları arasında olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci’nin de olduğu hissedarlar tarafından alınan karara göre bu dönemde mağazalardan alınan ortak alan giderleri karşılığı ödemeler de alınmayacak.

Panora AVM’de, dayanışmayı güçlendirmek ve markalara katkı sağlamak amacıyla 15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında kapalı olan mağazalardan kira ve ortak alan bedeli alınmayacak. Armada AVM’de de Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinin mevcut dönemin atlatılmasında önemli bir işlevi olduğu belirtilerek, Mart ayının yarısı ve Nisan ayında tüm kiracılardan kira ve aidat alınmayacağı bildirildi.

Her iki AVM’de de 20 Marttan itibaren sadece eczaneler ve süpermarketler açık olarak hizmet veriyor, diğer mağazaların tamamı geçici bir süre için kapandı.

Bu kapsamda Armada Alışveriş Merkezi ve Panora AVM olarak koronavirüs salgınıyla mücadelede bugünleri birlikte güç birliği ile aşacağımıza inandığımızdan Mart ayının yarısı ve Nisan aylarında tüm kiracılarımızdan kira almayacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Bir ricamız da tüm halkımızdan ve misafirlerimizden “Zorunlu olmadıkça dışarı çıkma EVDE KAL.”dır diyerek ortak bir çağrıda bulunuldu.


Hibya Haber Ajansı