Airbus, Kuzey Almanya ve Alabama'daki ticari uçak üretim ve montaj faaliyetlerini COVID-19’a göre uyarlıyor

airbus-kuzey-almanya-ve-alabamadaki-ticari-ucak-uretim-ve-montaj-faaliyetlerini-covid-19a-gore-uyarliyor-08042012

Airbus, Kuzey Almanya ve Alabama'daki ticari uçak üretim ve montaj faaliyetlerini COVID-19’a göre uyarlıyor

Airbus, Almanya’daki Bremen ve Stade tesislerinde ticari uçak üretim ve montaj faaliyetlerini geçici olarak COVID-19’a göre uyarlarken ABD'nin Alabama eyaletindeki Mobile A220/A320 üretim tesisinde üretimi duraklatacak. Bu eylemler, sahalardaki yüksek stok seviyeleri ve genel endüstriyel üretim akışının farklı aşamalarında etkili olan çeşitli hükümet talepleri ve gereklilikleri de dahil olmak üzere devam eden COVID-19 salgını ile ilgili çeşitli faktörlere yanıt olarak gerçekleştirilecek. Tüm bu faaliyetlerin yanı sıra Airbus, müşteri talebini karşılama sözünü de devam ettirecek.

Bremen'deki ticari uçak üretimi ve montaj faaliyetleri 6 Nisan'dan 27 Nisan'a kadar duraklatılacak ve tesisteki kritik operasyon destek hizmetleri devam edecek. Stade'daki Airbus tesisinde de, belirlenen bazı üretim departmanlarında haftanın belirli günleri olmak üzere 5-11 Nisan tarihleri arasında üretim ve montaj duraklatılacak. Kritik operasyon destek hizmetlerindeki faaliyetler ise devam edecek.

Mobile’de bu hafta başlayacak üretimdeki duraklamanın 29 Nisan’a kadar devam etmesi planlanıyor. Bina ve tesisat bakımı, uçak bakımı, bazı kritik ürün güvenliği ve müşteri odaklı operasyonlar, malzeme ve bileşenlerin alınması ve kontrolü, kritik idari destek ve faaliyetin yeniden başlatılması gibi belirli faaliyetler ise devam edecek.

Almanya’nın Bremen ve Stade şehirlerinde ve ABD’nin Alabama şehrindeki Mobile tesislerinde devam eden tüm çalışmalar, gerekli hijyen önlemlerine ve sosyal mesafe kurallarına bağlı olarak yapılacaktır.

Airbus, küresel COVID-19 kriziyle mücadele çabalarını desteklemekte ve çalışanlarının sağlık ve güvenliğini sağlamak için sosyal ortaklarla koordineli olarak kapsamlı çalışmalar yapmaktadır. Bu uygulama ile, şirket genelinde iş devamlılığı sağlanırken sıkı sağlık ve güvenlik önlemleri ile de başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Airbus son iki hafta, gerekli sıkı sağlık ve güvenlik önlemlerini uygulamak için Fransa ve İspanya'daki üretim ve montaj faaliyetlerini dört gün boyunca durdurmuştu. 23 Mart’tan itibaren ise Fransa'daki üretim ve montaj faaliyetleri kademeli olarak yeniden başlatmıştı. İngiltere'de ticari uçak kanadı üretim operasyonları ile İspanya ve Kanada'daki ticari uçak üretim faaliyetleri de stok seviyeleri ve hükümet kısıtlamaları nedeniyle geçici olarak duraklatılmıştı.

Airbus, küresel endüstriyel akışında iş devamlılığını korumak için gündemi yakından izlemeye ve salgın ortamındaki ihtiyaçlara yanıt vermeye devam etmektedir.

Daha fazla bilgi ve görsel için: https://www.airbus.com/newsroom.html


Hibya Haber Ajansı