Salgın, ticarette “güven”in esas olduğunu bir kez daha gösterdi

salgin-ticarette-guvenin-esas-oldugunu-bir-kez-daha-gosterdi-21052003

Salgın, ticarette “güven”in esas olduğunu bir kez daha gösterdi

DANIŞMANA GÜVENEN YABANCI YATIRIMCI GAYRİMENKULE YATIRIMI SÜRDÜRÜYOR

ZAM GELMEDEN EV SAHİBİ OLMAK İÇİN
“GÖRÜNTÜLÜ EV GEZDİRME UYGULAMASI” İLE DANIŞMANLIK HİZMETLERİNE TALEP ARTTI

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün yerli ve öncü markalarından Kristal Türkiye’nin ilanlarında beğendikleri gayrimenkulü görüntülü gezmek isteyenlere, gayrimenkul danışmanları  “Görüntülü gayrimenkul gezdirme uygulaması” ile hizmet veriyorlar. Görüntülü gayrimenkul gezdirme uygulaması ile alım konusunda ön karar alanlar işlemleri e-tapu üzerinden gerçekleştiriliyor. Gayrimenkul yatırımında acele edenlerin büyük yüzdesini yıl sonu zamlarından etkilenmek istemeyen konut yatırımcıları oluşturuyor.

“GÖRÜNTÜLÜ EV GEZDİRME HİZMETİMİZE TALEP YÜZDE 200 ARTTI”

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Kristal Türkiye olarak üstün ve sürdürülebilir bir anlayış ile hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızın kesintisiz hizmet almaları için kesintisiz olarak işimizin başındayız. Salgın döneminde yüz yüze ev ya da arazi gösterimlerimizin oranı yüzde 80 azaldı fakat hızlıca devreye aldığımız görüntülü ev ya da arazi gezdirme hizmetimize talep yüzde 200 arttı. Yıllardır gerçekleştirdiğimiz alıcı-ile satıcının danışmanlık rehberliğinde bir araya geldiği “KR Ring” uygulamamızı pandeminin başladığı mart ayından beri online olarak tüm dünyaya açık şekilde gerçekleştiriyoruz. Teknoloji destekli danışmanlık hizmetimiz ile satışa dönen işlem sayımız oldukça yüksek. Yüz yüze ev gösterimlerimizde de hem gayrimenkul danışmanı hem de evi yakından görmek isteyen danışanlarımızın sağlığı için önce profesyonel hizmet alarak konutta dezenfekte işlemi gerçekleştiriyoruz” dedi.

YABANCI YATIRIMCI “GÜVEN” ESASIYLA YATIRIMI SÜRDÜRÜYOR

Salgının ticarette “güven”in esas olduğunu bir kez daha gösterdiğine dikkat çeken  Mustafa Emrah Özdemir, “Kristal Türkiye olarak, portföyümüzde yer alan, bizi tanıyan ya da tanıyanların tavsiyesi ile yurtdışından da talepler alıyoruz. Özellikle Almanya, İngiltere, Belçika ve Fransa’dan bizlere ulaşıyorlar. Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen yabancı
yatırımcılarımız da görüntülü görüşmeler yapıyoruz, bizlere duydukları “güven” ile yatırımlarını sürdürüyorlar. Yaz döneminde özellikle yabancı yatırımcıya yönelik satışlarımızın artacağını öngörüyoruz. Bu yıl da pandemi olsa dahi bizlerle yıllardır alım-satım süreçlerini gerçekleştiren, “güven” esaslı hizmeti tanıyan yabancı yatırımcı gayrimenkul alımında Türkiye’den vazgeçmeyecektir. Bir yandan da girişimcilerimize desteklerimizi sürdürüyoruz. Kristal Türkiye olarak girişimcilerimiz ile birlikte büyüyoruz, girişimcilerimize de yatırımcılarımıza da kazandırma amacıyla iş modellerimizi ve eğitimlerimizi sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yıl sonunda markalı konutlarda inşaat maliyetlerinin yansıtılmasından dolayı yüzde 40 zammı kaçınılmaz olarak öngördüklerini belirten Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Salgın nedeniyle ikinci el konutlarda fiyat artışı ya da düşüşü yaşanmadı, yıl sonunda yine ikinci el konutlarda da zam beklentisi yüksek. Bu da eğer yatırımınızı gayrimenkulden yana kullanıyorsanız salgın döneminde ev ya da arazi bakma sürecinde olmayı zorunlu kılıyor. Bizler de Kristal Türkiye olarak tüm teknolojilerimizi danışmanlarımız ile birlikte yatırımcılarımızın hizmetine sunuyoruz” diye ekledi.


Hibya Haber Ajansı