Üsküdar Üniversitesi Radyosu (ÜÜ Radyo), “Türkiye’nin en iyi üniversite radyosu seçildi

uskudar-universitesi-radyosu-uu-radyo--turkiyenin-en-iyi-universite-radyosu-secildi-05022001

Üsküdar Üniversitesi Radyosu (ÜÜ Radyo), “Türkiye’nin en iyi üniversite radyosu seçildi

Üsküdar Üniversitesi Radyosu, MüzikOnAir ve Bahçeşehir Üniversitesi Radyosu iş birliğiyle düzenlenen 4. Müziğin Yıldızları Yarışması’nda “En İyi Üniversite Radyosu” seçildi. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Üsküdar Üniversitesi Radyo Sorumlusu Emrah Korkunç ödülü birlikte aldı.

 

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Fazıl Say Salonu’nda düzenlenen törenin sunuculuğunu sevilen radyo programcısı Ceyhun Yılmaz yaptı.

 

ÜÜ Radyo, En İyi Üniversite Radyosu oldu

 

Ayşegül Aldinç, Armağan Çağlayan, Bülent Seyhan, Ertuğrul Özkök, Hakan Gence, Hakan Uç, Hop Dedik Ayhan, Umut Parkın, Özcan Beylan gibi isimlerin jüri üyesi olduğu yarışmada Üsküdar Üniversitesi Radyosu (ÜÜ Radyo) halk oyuyla en iyi Üniversite Radyosu kategorisinin birincisi oldu.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Sanat ruhlara şifadır”

 

Tuğba Özerk’in takdim ettiği ödülü Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve ÜÜ Radyo Sorumlusu Emrah Korkunç birlikte aldı.

 

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, sanatın birleştirici, bütünleştirici evrensel bir dili olduğunu belirterek yerel değerlere sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Tarhan, “Çocuklar konuşmayı bilmediği halde müzikle sanatla iletişim kurabiliyorlar ama sanatın bir özelliği daha var ruhlara şifadır sanat. Sanat tedavi açısından da çok önemli. 2006’dan beri NPİSTANBUL Beyin Hastanesinde canlı müzik tekniğini ile tedavi uyguluyoruz. Yerel olmadan evrensel olamayız. Kendi değerlerimizi harekete geçirmeliyiz, kendi değerlerimizi canlandırarak evrensel akışta kendimizi daha iyi temsil edebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Emrah Korkunç: “Üniversite radyolarına kulak verilmesi gerek”

 

ÜÜ Radyo Sorumlusu Emrah Korkunç da üniversite radyolarında genç radyocuların yetiştiğini belirterek üniversite radyolarının önemine işaret etti ve kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Toplam 24 kategoride 2019 yılının en iyilerinin seçildiği ödül töreni, ödül alan sanatçıların toplu fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi.

 


Hibya Haber Ajansı