Küresel piyasalar

kuresel-piyasalar--31032009

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Aşı haberlerinin yarattığı iyimserlik öncülüğünde alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, Başkan Trump’ın salgınla mücadele için benimsediği gerçekçi tavır ve Johnson&Johnson’ın koronavirüse karşı aday aşı açıklamasının öne çıkardığı iyimserlikle alıcılı seyir izledi. Dow Jones endeksi %3,19 yükselişle  22.327,48 puan seviyesinden kapanırken, S&P 500 endeksi %3,35 değer kazancıyla 2.626,65 seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi ise %3,62 artış ile 7.774,15 seviyesinden kapanış yaptı. Hisseler özelinde Johnson&Johnson hisseleri aşı haberinin etkisiyle %8 yükseldi.  

Asya’da fiyatlamalar: Japonya verisinin etkisiyle karışık seyir izliyor 


Bu sabah Asya piyasaları, beklentiden güçlü gelen Çin PMI verileri karşısında Japonya sanayi üretimi Şubat ayı verisinin yavaşlamasını ikinci aya taşıması sebebiyle karışık seyir izliyor. Bu doğrultuda, Nikkei %1,02 gerilerken, Shangai endeksi %0,17 artıda. Hang Seng ve KOSPI endeksleri de %0,70 yükseliş kaydediyor. ABD vadelilerde ise negatif  seyir hakim. 

Avrupa’da fiyatlamalar: Alınan önlemlerin daha büyük bir sarsıntıyı önleyeceğine yönelik iyimserlikle artıda kapandı 


Dün Avrupa piyasaları, yatırımcıların Başkan Trump’ın virüsle mücadele anlamında alınan sosyal mesafe önlemlerinin 30 Nisan’a kadar uzatılmasının uzun vadede küresel ekonomiyi daha büyük bir sarsıntıdan koruyacağına yönelik öne çıkan iyimserlikle alıcılı seyir izledi. DAX endeksi %1,90 artıda kapanırken, FTSE 100 endeksi %0,97 yükseldi. CAC 40 endeksi ise daha ılımlı olarak %0,62 yükseliş kaydetti. Sektörler tarafında AMB'nin koronavirüs salgını dolayısıyla bankalara sermayeyi koruma yönünde yaptığı baskı doğrultusunda bankaların temettü ödemelerini ve hisse geri alım programlarını askıya almaları sonucunda bankacılık sektörü hisseleri %3,2 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında gelirken, kimya ve sağlık sektörü hisselerinde kazançlar %3’ü aştı.

 
Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı