TSKB’den koronavirüs salgınında üretim tesislerine sürdürülebilir yaşam ve üretim önerileri

tskbden-koronavirus-salgininda-uretim-tesislerine-surdurulebilir-yasam-ve-uretim-onerileri-12042002

TSKB’den koronavirüs salgınında üretim tesislerine sürdürülebilir yaşam ve üretim önerileri

TSKB, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde, sahada çalışmaya ve üretmeye devam etmek zorunda olan şirketler için bir yol haritası oluşturdu.

 

Aralık 2019’da Çin'de başlayan ve hızla yaygınlaşan Covid-19 (koronavirüs) salgını kısa sürede tüm dünyanın en önemli gündem maddesi haline geldi. Topyekûn mücadeleye tanık olunan bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan ise yaşamın ve üretimin en sağlıklı şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak.

 

Köklü bilgi birikimiyle kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı ve danışmanlık alanlarında hizmetleriyle şirketlere her süreçte destek olan TSKB, koronavirüs salgını döneminde toplumsal hayatın devamlılığı için sahada çalışmaya ve üretmeye devam eden şirketler için etkili bir yol haritası çıkardı.

 

Yedi temel başlıkta toplanan yol haritasını bir infografik haline de getiren TSKB, hazırladığı çalışmada, öncelikle önlemlerin planlama, uygulama ve yürütme süreçlerini bir proje ciddiyetiyle ele alacak ekiplerin kurulmasının önemine işaret ediyor.

 

“İçinden geçtiğimiz salgın döneminde hayatın devamlılığı, temel ihtiyaçların karşılanması yönünde üretimin sürekliliğinden geçiyor. Bu da ancak çalışan sağlığının etkin şekilde korunması için şirketlerin sistemsel bir bakış açısıyla sorumluluk alması ile mümkün.

 

-Tesisi içinde ve dışında kullanılacak maskelerin temin edilerek, her çalışanın maskesi olduğundan emin olunması,

-Tüm ofis, fabrika, depoa veya şantiye tesislerinde uzun süreli koruma sağlayan ilaçlama ve temizlik yapılması,

-Dışarıdan sipariş edilen ve depolardan çıkışı yapılan her türlü malzeme ve paketlerin dezenfekte edilmesi,

-Kalabalık şirketlerde ve fabrikalarda çalışma saatlerinin, farklı vardiya kombinasyonlarıyla tekrar oluşturulması,

-Ulaşım servislerindeki insan sayısının azaltılması, gerekirse bu döneme özel servis sayıları ve saatlerinin çeşitlendirilmesi,

-Üretim alanlarına dışarıdan girmesi gereken personel ve müşterilerin öncelikle ellerinin dezenfekte edilmesinin sağlanması ve yakın temastan kaçınılması büyük önem taşıyor.”

 

TSKB, hazırladığı yol haritasında, şirketlerin kurumsal projeleriyle toplum sağlığına verdiği desteğin de önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer veriyor: “Birçok şirket uzaktan eğitim içeriklerini çalışanlarının yanı sıra ailelerin ve hatta tüm paydaşlarının kullanımına açmış durumda. Nakdi ve ayni bağışların yanında, sağlık ekiplerine konaklama olanağı sağlayan oteller, üretim bantlarında maske, sağlık ekipmanı, hijyen malzemesi üretimine geçen markalar, bilgilendirici mesajlarla toplumsal farkındalığı ve motivasyonu artıran şirketler, bu zorlu dönemin hızla geride kalması için sorumluluk alırken, toplumsal dayanışma açısından da örnek teşkil ediyor.”

 

TSKB’nin koronavirüs sürecinde üretim tesisleri için çıkardığı yol haritasının tamamına aşağıdaki linkten ve ekli dökümandan ulaşablirsiniz.

 

Konuyla ilgili infografiği de ekte bilgilerinize sunuyoruz.

 

http://www.tskb.com.tr/blog/koronavirus-salgininda-sirketlere-surdurulebilir-yasam-ve-uretim-onerileri

Kaynak:Lobby PR
Hibya Haber Ajansı