Pera Öğrenme, Dijital oyuncakların çocuklar üzerindeki etkisini tartışmaya açıyor

pera-ogrenme-dijital-oyuncaklarin-cocuklar-uzerindeki-etkisini-tartismaya-aciyor-28042002

Pera Öğrenme, Dijital oyuncakların çocuklar üzerindeki etkisini tartışmaya açıyor

Pera Müzesi Öğrenme Programları, çevirimiçi etkinliklerine günümüz koşullarında daha da anlam kazanan bir konuşma ile devam ediyor. Başta robot oyuncaklar olmak üzere, robot ile çocuk arasındaki iletişime dair hukuki ve etik sorunlar ve çözümler, Av. Dr. Başak Ozan Özparlak’ın katılacağı webinar’da masaya yatırılacak. Etkinlik, 2 Mayıs Cumartesi günü Zoom uygulaması üzerinden izlenebilir.

Pera Müzesi Öğrenme Programları, öğrenme alanının kapsamına giren güncel konuları mercek altına almaya devam ediyor. Dijital dünya ile etkileşimimizin doruk noktasına ulaştığı bu günlerde Av. Dr. Başak Ozan Özparlak, çevirimiçi ortamda müzeye konuk olarak, ‘Çocuk ve Robot Etkileşimi’nin etik boyutları üzerine merak edilen soruları yanıtlayacak.

Robot oyuncaklardan, robot bakıcı ve arkadaşlara kadar, insan-robot etkileşiminde hassas bir alan olan çocuk ve robot arasındaki ilişki günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Av. Dr. Başak Ozan Özparlak’ın konuşmacı olarak katılacağı webinar’da, robot ile çocuk arasındaki iletişime dair etik sorunlar ve çözümler paylaşılacak. Özellikle bakıcı ve oyuncak robotların küçük çocuklarca ebeveynlerden ayırt edilmesinin güçlüğü; tasarım, etik ve hukuk perspektifinden tartışmaya açılacak. Herhangi bir uzmanlık gerektirmeyen etkinliğe, izleyiciler de yorum ve sorularıyla katkıda bulunabilecek.

“Çocuk ve Robot Etkileşimi: Hukuk, Etik ve Tasarım Ekseninde Bir Zihin Tutuşturma Denemesi” başlıklı webinar, 2 Mayıs Cumartesi günü 14.00 – 15.00 saatleri arasında Zoom uygulaması üzerinden izlenebilir.

Etkinlik dili Türkçe’dir. Katılımcı sayısı sınırlıdır. Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğe rezervasyon formunu doldurarak kayıt olabilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı