Китай се подготвя за намаляване на бизнес разходите

--------02082010

Китай се подготвя за намаляване на бизнес разходите

Според официалното съобщение от Китай е пуснат нов метод, който има за цел да помогне на компаниите да излязат от финансовата криза, в която компаниита  влязоха поради пандемията от Covid-19.

 Съгласно съвместния циркуляр, обявен от Националната комисия за развитие и реформи, Министерството на индустрията и информационните технологии, Министерството на финансите и Банката на Китай (Централната банка), основните артикули на разходите на предприятията ще паднат средно с 15 процента през тази година.

 В този контекст освобождаването от данък върху добавената стойност ще бъде удължено до края на тази година. Според циркуляра това изключение ще обхване сектори като обществен транспорт, ресторанти и хотелиерство, туризъм и развлечения, културни и спортни услуги. 

Малките предприятия ще могат да отлагат плащанията си върху данъка за дохода за следващата година, а незаконните разходи за компаниите ще бъдат премахнати. 

От друга страна, според същия циркуляр, макро и микропредприятията ще бъдат освободени от пенсионни вноски, застраховки за безработица и застраховки при трудова злополука до края на тази година. 

Китайско международно радио


Hibya Haber Ajansı