Çinliler “618 Festivali”nde rekor kırdı, 17 trilyon yuanlık alışveriş yapıldı

cinliler-618-festivalinde-rekor-kirdi-17-trilyon-yuanlik-alisveris-yapildi-20062002

Çinliler “618 Festivali”nde rekor kırdı, 17 trilyon yuanlık alışveriş yapıldı

Çin’de her yıl 18 Haziran’da düzenlenen online alışveriş festivalinde, bu yıl gerçekleştirilen tüketim hacminin 16 trilyon 910 milyar yuana ulaştığı bildirildi. NetsUnion Clearing Şirketi tarafından açıklanan son verilere göre, 1-18 Haziran günlerini kapsayan Çin’in önemli online alışveriş festivallerinden “618” sırasında internet platformları üzerinden gerçekleştirilen tüketim hacmi, 16 trilyon 910 milyar yuanla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 arttı.

Veriler ayrıca, bu yılki "618" festivalinde tüketimin hem sayısında hem de hacminde büyük artış kaydedildiğini gösterdi.
 
Verilere göre, Covid-19 salgınının etkisiyle kozmetik ürünlerin ve takviye ilaçlar ile diğer sağlık ürünlerinin tüketimi artarken, daha fazla tüketici online alışveriş alışkanlığı edindi. Takviye ilaçlar ile diğer sağlık ürünlerinin tüketim hacmi yıllık bazda yüzde 97, kozmetik ürünlerin tüketim hacmi ise yüzde 202 arttı.
 
Bunun dışında, “canlı yayın+online alışveriş” şeklindeki yeni ticaret modeli, tüketim potansiyelinin etkili bir şekilde gelişmesini sağladı. Veriler, bazı kısa video paylaşım platformlarında canlı yayın yoluyla gerçekleştirilen tüketim sayısının yüzde 280, ticaret hacminin ise yüzde 343 çoğaldığını gösteriyor.
 

Kaynak ​Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı