ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

abd--avrupa-hisse-senedi-piyasalari-11052011

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

11 Mayıs Pazartesi günü ABD piyasaları güne negatif bölgede başladı. Negatif açılış sonrası endekslerde toparlanma izlendi. Özellikle Nasdaq’ta görece kuvvetli seyir dikkat çekti. Nasdaq, bugünkü yükselişle birlikte 21 Şubat’ta gerçekleşen fiyat boşluğuna çok yaklaşmış oldu. Günün sonunda, Dow Jones 109 puan değer kaybıyla 24222 seviyesinden, S&P 500 endeksi yatay olarak 2930 puandan ve Nasdaq 71 puan yükselişle 9192 seviyesinden kapanış yaptı.


Dow Jones endeksinde sağlık, bilgi teknolojileri ve lüks tüketim sektörleri günü artıda kapatırken diğer tüm sektörlerde değer kaybı görüldü. Endüstri, finans ve enerji sektörlerinde %2-2,5 civarı değer kayıpları endeksi aşağı çekti. Pfizer, Merck, Apple ve Microsoft endekste en çok değer kazanan hisseler olarak izlendi. American Express, Boeing, Caterpillar ve JP Morgan hisseleri ise en çok gerileyen hisseler oldu. S&P 500 endeksinde sağlık sektörü %1,7 primle öne çıktı. Finans, enerji ve ham madde sektörleri %1,5’in üzerinde değer kayıplarıyla en çok kaybettiren sektörler oldu.

Avrupa piyasaları yeni haftaya pozitif açılışlarla başladı. Cuma günü ABD kapanışına kadar etkili olan pozitif hava Avrupa seansına da taşınmış oldu. Ancak endekslerde günün ilk saatlerinde görülen primler kalıcı olmadı. İngiltere hariç ana endekslerde negatif kapanışlar gerçekleşti. DAX endeksinde emlak ve sağlık sektörleri hafif primlerle kapanış yaparken diğer tüm sektörlerde negatif kapanışlar görüldü. Temel tüketim, ham madde ve lüks tüketim sektörleri %1,5 civarı değer kayıplarıyla en çok gerileyen sektörler oldu. Endeksteki en volatil hisselerden olan Wirecard %8,3 primle dikkat çekti. Fresenius medikal şirketleri %1 civarı primlerle onu takip etti. Heidelbergcement, Henkel ve Infineon Tech en çok kaybettiren hisseler olarak izlendi. İngiltere FTSE 100 endeksinde ise temel tüketim sektörü %1,8 primle öne çıktı. En çok kaybettiren sektörler ise %1’in üzerinde kayıplarla finans ve ham madde sektörleri oldu


Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı