Amerikalı Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümü

amerikali-floydun-polis-siddeti-sonucu-olumu-29052011

Amerikalı Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan, resmi Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı açıklamada, polis şiddeti sonucu Floyd'un hayatını kaybetmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

''ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un işkence sonucu öldürülmesine yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım, sadece hepimizi üzmekle kalmamış aynı zamanda tüm dünyada karşı durduğumuz adaletsiz düzenin en acı verici tezahürlerinden biri olmuştur.'' ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bize, yaratandan ötürü insanlığı sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir üyesi olarak bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum. Nerede, ne bağlamda, ne şekilde olursa olsun Türkiye, daima insanlığa karşı her türlü saldırıya karşı durmuştur. Tüm insanlığın haklarını korumak için mücadele vermeye devam edeceğiz. Peygaberimiz Hazreti Muhammed'in 'Beyazın, siyaha bir üstünlüğü yoktur. Siyahın da beyaza bir üstünlüğü yoktur.' şeklinde hadisi var. Bu ilke doğrultusunda ırk, renk, din, dil ya da inanca dayalı hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanlığın haklarını korumak için mücadele vermeye devam edeceğiz. Bu insanlık dışı eylemin faillerinin hak ettikleri cezayı alacağına inanıyorum. Konuyu takip ediyor olacağız. George Floyd'u saygıyla anıyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.''


Hibya Haber Ajansı