ODE Yalıtım ikinci kurumsal sosyal sorumluluk raporunu yayımladı

ode-yalitim-ikinci-kurumsal-sosyal-sorumluluk-raporunu-yayimladi--22062008

ODE Yalıtım ikinci kurumsal sosyal sorumluluk raporunu yayımladı

Yalıtım sektöründe dünya markası olma hedefiyle sürdürdüğü faaliyetlerinin merkezine, topluma daha faydalı olmayı ve iyi gelecek sağlamayı alan ODE Yalıtım, ikinci Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) raporunu yayımladı. “ODE KSS Raporu 2020”de, başta sosyal sorumluluk projeleri, iş sağlığı ve güvenliği politikası ile çevre dostu üretim olmak üzere, şirketin son beş yılda başarıyla gerçekleştirdiği çalışmaların detaylarına yer verildi. ODE Yalıtım Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, “ODE olarak ekonomik büyümeyi sağlarken sosyal adaleti ve çevreyi korumayı da içine alan sürdürülebilir bir gelişmeyi gözetiyoruz. ODE KSS Raporu 2020’yi, çevre duyarlılığımız çerçevesinde basılı olarak yayınlamamaya karar verdik. Rapora www.ode.com.tr adresinden ulaşılabilecek ve ODE Yalıtım olarak rapor her görüntülendiğinde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışta bulunacağız. Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında öncü ve örnek bir şirket olma hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Temellerinin atıldığı 1985 yılından bu yana tüm değerlerini kurumsal kültür ve sosyal sorumluluğa bağlı bir yaşam tarzı üzerine inşa eden ODE Yalıtım, ikinci Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) raporunu yayımladı. 2015 yılında sektörün ilk kurumsal raporunu yayımlayarak bu alanda örnek teşkil eden şirket, “ODE KSS Raporu 2020” ile bu alandaki çalışmalarını bir kez daha şeffaf bir şekilde ortaya koydu.

Yeni Kurumsal Sosyal Sorumluluk raporunda, ODE’nin 2015- 2019 yılları arasında başarıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri, iç ve dış eğitim programları, paydaşlarla iletişim çalışmaları, alınan ödüller ve sertifikalar, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle iş birlikleri ile sponsorluklar, iş gücü profili, iş sağlığı ve güvenliği politikası, çevre dostu üretim ve ürünler gibi konu başlıkları, tüm detaylarıyla yer alıyor.

Raporu okuyanlar adına TEGV’e bağış

Üretim faaliyetlerinde bulunurken çevreye zarar vermemek için gerekli önlemleri alan, ürettiği ürünleri çevre ve insan sağlığına uyumlu hale getiren ve bu uyumu sertifikasyonlarla belgelendiren ODE Yalıtım, çevre konusundaki hassasiyetini raporu yayımlarken bir kez daha gösterdi. Basılı halde olması olumsuz çevresel etkiler yaratacağı için rapor şirketin internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

KSS Raporu’nu bir değere dönüştürmeyi hedefleyen ODE Yalıtım bu kapsamda, Türkiye’nin sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ilköğretim çağı çocuklarına, okul içi ve dışı saatlerde eğitim desteği vermek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile bir iş birliği gerçekleştirdi.

www.ode.com.tr adresinde yayımlanan rapor her görüntülendiğinde ODE Yalıtım, TEGV’e bağışta bulunarak daha çok sayıda çocuğun nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayacak.

Erhan Özdemir: “Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusunda öncü ve örnek şirket konumumuzu güçlendirmek istiyoruz”

Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik kavramlarını kurum kültürüne yerleştirdiklerini ifade eden ODE Yalıtım Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, “ODE olarak ekonomik büyümeyi sağlarken sosyal adaleti ve çevreyi korumayı da içine alan sürdürülebilir bir gelişme gözetiyoruz. Bunu yaparken de öncelikle sektörümüzde, sonrasında da ülkemizdeki iş dünyası genelinde sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk alanında öncü ve örnek şirketlerden biri olmayı hedefliyoruz. Tıpkı ilk raporda olduğu gibi yeni raporumuzda da bu alandaki çabalarımızı şeffaf bir şekilde ortaya koyduk. Sürdürülebilir ve iyi bir gelecek için 35 yıldır olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Bununla birlikte gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlayan ve ülkemizin en değerli sivil toplum kuruluşlarından biri olan TEGV ile iş birliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için adım attığımız bu yolda bizlere destek olmak isteyen herkesi raporumuzu okumaya davet ediyorum. Kendileri adına TEGV’e (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) bağış yapmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Çevreci projelerin tercihi

ODE Yalıtım’ın kurumsal sosyal sorumluluk alanında son beş yılda gerçekleştirdiği çalışmalardan bazıları şu şekilde sıralanıyor:

  • ODE Yalıtım, üniversiteden otele, alışveriş merkezinden yaşam alanlarına kadar birçok çevreci projenin teknik yalıtım, ısı yalıtımı ve su yalıtımındaki çözüm ortağı oldu. Yürütülen Ar-Ge faaliyetleri neticesinde Türkiye’de ve dünyada Silver, Gold ve Platinum seviyesinde LEED Sertifikası alan inşaat projelerinde ODE ürünleri tercih edildi.
  • 2017 yılında faaliyete geçen Eskişehir fabrikası, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir tasarımıyla tüm sektöre örnek oldu. Tesiste ısıtma, aydınlatma ve atık konusunda tüm tedbirler alındı. Gündüz aydınlatması, doğal aydınlatma malzemesi polikarbon ışıklıklarla sağlanan tesiste, otomatik duman damperleri, aynı zamanda doğal havalandırma da sağlıyor ve oluşabilecek kirli havayı filtre etmek üzere scrubberlar kullanılıyor. Ayrıca tesiste fotovoltaik enerji üretimi, LED aydınlatma armatürleri, sifonik sistem yağmur suyu deşarjı ve gri su tesisatları gibi çevre dostu uygulamalar da bulunuyor.
  • Paydaşlarına değer katmayan şirketler ayakta kalamaz’ ilkesini benimseyen ODE Yalıtım, bu bakış açısıyla 2018 yılında ‘Paydaş Paylaşım Platformu’nu kurarak tüm eğitim ve seminerlerini tek çatı altında topladı. Sektörde bir ilk olan platform, bu zamana kadar tüm bölgelerden toplamda 660 uygulamacıya, yüzlerce de sektör uzmanına ulaştı.
  • ODE Yalıtım 2019 yılında, TAİDER Aile İşletmeleri Derneği tarafından aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Büyük Ödülü’nü kazandı.


Hibya Haber Ajansı