Faizler düştü, gayrimenkul yatırım danışmanlığı'na talep patladı

faizler-dustu-gayrimenkul-yatirim-danismanligina-talep-patladi-04082002

Faizler düştü, gayrimenkul yatırım danışmanlığı'na talep patladı

Corona virüsü normalleşme sürecinde aşı bulunması ihtimali, ilaç geliştirilmesi, daha etkin tedavilerin sürdürülmesi planları ile birlikte tüm sektörlerde hareketlenme başladı. Esnek ofis alanlarına olan talep ivme kazandı, kullanıcıların, iş yeri optimizasyonuna yönelik stratejilerle kullanacakları çalışma alanlarında daha etkin çözümlere gitmeyi istemesi ile gayrimenkul danışmanlığında işlem sayıları gün geçtikçe artıyor.

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Kovid-19 sürecinde 45 değerli girişimci “gayrimenkul yatırım uzmanı” olmak üzere “Kristal Türkiye”den eğitim aldı. Bu dönemde bölge müdürleri, işletme müdürleri, üst düzey ne kadar yönetici varsa şube satın almak ve gayrimenkul danışmanı olmak için bizlere başvuruyorlar. Bizim pandemi dönemindeki danışman sayımız yüzde 33 artarak 270’e ulaştı. En fazla ilaç sektöründen girişimci olmak üzere gelen talepler oldu. Talebe yetişmek için 7 şube  dahaaçtık. Şu anda bir çok ilden ‘gelin buraya da ofis açın’ diyerek davet alıyor ve değerlendiriyoruz” dedi. 

“PORTFÖY YATIRIMLARIMIZ İLE GİRİŞİMCİLERİMİZİ HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”

Düşük faizden yararlanmak isteyen  gayrimenkul yatırımcısının artan taleplerine karşılık vermek üzere tüm Kristal Türkiye ofislerinin çok yoğun bir çalışma temposu ile çalışmakta olduklarını vurgulayan Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir,  “Corona virüsü nedeniyle daha geniş arazilerde yer alan evlerde yaşama istediği ile yükselen villa kiralamaları, konutlarda yapılacak tadilatların Corona nedeniyle gecikmesi sonrasında çareyi ev değiştirmekte bulan büyük bir kitlenin olması, kapanan işyerlerinin bir süre sonra bir başka yerde açılma planları ile birlikte artan depo kiralama işlemleri, ofis değiştirme nedeniyle yapılan daha hesaplı ofis kiralama işlemlerinin artışı, mağaza lokasyonlarının yeniden organize edilmesi ve AVM’lerde başlayan hareketlilik, gayrimenkul danışmanları için Haziran ayından beri özellikle artarak süren yoğun bir iş temposu oluşturuyor. Kristal Türkiye çatısı altındaki girişimcilerimiz Corona’nın tüm süreçlerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Online sistemlerimizin gücü ve portföy yatırımlarımız ile girişimcilerimizi her zaman destekledik, eğitimlerimiz ve alıcı-satıcı’yı online ortamda buluşturduğumuz “KR Ring” etkinliğimiz devam etti ve girişimcilerimizin kazanç sirkülasyonu yüzde olarak azalma görse de Allah’ın izni ve operasyonel çalışmadaki tecrübe azmimiz ile asla bıçak gibi kesilmedi. Gayrimenkul danışmanlığı, Corona’da da “sürdürülebilir” ve “öngörülebilir” olarak kazanç kapısı olmayı sürdürdü” dedi.

“YAZ DÖNEMİNDE EMLAK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR OLARAK CİDDİ CİRO BEKLİYORUZ”

Yaz döneminin genelde gayrimenkul almak ya satmak isteyen en motive müşterilerin olduğu dönem olduğuna dikkat çeken Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Özellikle corona virüsü normalleşme sürecinde var olan dükkan, işyeri ve ofislerinde gerekli sosyal mesafeyi organize edecek kadar metrekaresi olmayanlar mekan ve ofislerini değiştirmek üzere hızla harekete geçtiler. Corona normalleşme sürecinde tabi ki kalıcı bir şekilde uzaktan ya da evden çalışanların oranı da beklenin de üzerinde yükseldi. Anne-babalar evde ofis olarak çocuk odasını ya da salonu kullanmak zorunda kaldılar. Evde ofis olarak düzenlemek üzere bir ek oda ihtiyacı doğru ve ev değişimleri için araştırma süreci de hızlandı. Gayrimenkullerini Corona sürecinde ihtiyaçtan dolayı satanların da oranı yüksek. Şu anda yeniden birikimlerinin bir kısmını değerlendirmek üzere yatırım planlaması için ofislerimizle birlikte çalışmaktalar. Bugün birlikte alım-satım yapmakta olduğumuz yatırımcılarımız ile birlikte yapmakta olduğumuz çalışmalar ile önümüzdeki en az 90 günü öngörebiliyoruz. Yaz döneminde gayrimenkul danışmanlığı sektöründe hizmet veren ofislerimiz ile ciddi cirolarla hem kazanıyor hem de yatırımcılara kazandırıyoruz” diye konuştu.

“GAYRİMENKUL ENDÜSTRİSİNİN LİDERLERİNİ YETİŞTİRİYOR”

Kristal Türkiye franchise ofisi olmaları için tüm Türkiye’den girişimcileri sektörü tanıyarak karar vermeye davet ediyor. Kristal Türkiye, mesleki yeterlilik belgesine sahip bir profesyonel “gayrimenkul danışmanı” olmaları için Franchise ofislerini “seviye 4” ya da “seviye 5” mesleki yeterlilik belgesi alması üzerine eğitim sürecine tabi tutuyor. Kristal Türkiye, yeni dünya düzeninde dijital pazarlama kullanarak gayrimenkul endüstrisinin liderlerini yetiştiriyor. Tüm girişimciler https://kristalturkiye.com/ adresinden Franchise talebinde bulunabilirler. Gayrimenkul danışmanlığına global, profesyonel, köklü ve vizyoner bir kuruluş olan Kristal Türkiye çatısı altına dahil olarak adım atabilirler.


Hibya Haber Ajansı