Danimarka'nın Corona Kısıtlamalarını Gevşetmesi Bekleniyor

danimarkanin-corona-kisitlamalarini-gevsetmesi-bekleniyor-05042003

Danimarka'nın Corona Kısıtlamalarını Gevşetmesi Bekleniyor

Kopenhag, 5 Nisan (HİBYA) – Daniamarka'nın 11 Mart'ta corona virüsü ile mücadele amacıyla almış olduğu karantina önlemlerinin gevşetilmesi bekleniyor.

Berlinske gazetesinin hükümet çevrelerinden edindiği istihbarata göre, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen bugün, yarın bir basın toplantısıyla açıklanması beklenen kısıtlamaların göreli kaldırılmasına yönelik taslak üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Gazete, buna rağmen heran çok hızlı değişebilecek koşullar nedeniyle bunun yüzde yüz kesin olmadığına da dikkat çekti.

Mette Frederiksen hafta sonu diğer parti temsilcileri ile yaptığı toplantıda sonra ''"Bugün söylemek istediğimi söylemeye cesaret edemiyorum, ama şimdi söylüyorum: Eğer Paskalya tatili ile birlikte önümüzdeki iki hafta boyunca Danimarkalılar birbirindrn uzak durarak, birlik içinde olmaya devam edersek ve rakamlar sabit ve makul olmaya devam ederse hükümet sakin, kontrollü ve göreli bir şekilde toplumu tekrardan açmayı düşünüyor'' dedi.

Danimarka 11 Mart'ta aldığı kararla, ülkenin sınırlarını giriş çıkışa kapamış, okulları tatil etmiş, on kişiden fazla kişinin biraraya gelmesini yasaklamıştı.

Danimarka'da an itibariyle 4 bin 561 teyidli vaka ve 179 ölüm kaydedildi.


Hibya Haber Ajansı