Siber güvenlik için endişeye gerek yok

siber-guvenlik-icin-endiseye-gerek-yok-21052011

Siber güvenlik için endişeye gerek yok

Kaspersky, pandemi sırasında artan siber tehditlere yanıt olarak en iyi çoklu cihaz güvenliği çözümünü 3 ay boyunca ücretsiz sunuyor.

Koronavirüs pandemisi tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken, kötü niyetli saldırganlar da durumdan yararlanmaya devam ediyor. Son araştırmalar ve anketler gösteriyor ki hem tüketici hem de kurumsal kullanıcıları hedef alan zararlı aktivitelerin sayısında hızlı bir yükseliş mevcut. Kaspersky uzmanları, çevrim içi alışveriş ve yayın platformlarını taklit ederek gerçekleştirilen kimlik avı saldırılarının sayısında hızlı bir artış tespit ettiğini ifade ediyor. Örneğin 2019’un ilk çeyreği ile bu yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında, sahte alışveriş siteleri üzerinden saldırıya uğrayan kullanıcıların oranının ikiye katlandığı görülüyor. Yayın servislerinde ise bu oranın üç kat arttığı gözlemleniyor. Öt yandan, evden çalışma ve sosyal mesafe tedbirlerinin artık yaygın olarak uygulandığı dönemde, siber saldırganların, popüler sosyal toplantı uygulamalarının adlarını kullandığı da yapılan araştırmaların sonucunda ortaya çıkan resmin bir parçası. Uzmanlar, Skype adını kullanan 120.000 şüpheli dosya bulmuştu. Tüm bu tehditler, kullanıcıların hem mobil cihazlarını hem de bilgisayarlarını hedef alıyor.

Kullanımı yoğunlaşan çevrim içi aktiviteler için koruma çözümleri

Salgına yanıt olarak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de şirketler için evden çalışma, okullar için çevrim içi uzaktan eğitim ve restoran ve mağazalar için geçici süreyle kapatma kararları alındı. Sosyal mesafe kurallarının sıkı bir şekilde uygulanması halen tavsiye ediliyor. Çevrim içi alışveriş, eğitim, müşterilerle sanal toplantı uygulamaları üzerinden görüşme ve çok daha fazla multimedya içerik tüketimi bir süre daha hayatımızda olacak gibi görünüyor. Ne yazık ki popüler çevrim içi aktiviteleri takip eden yalnızca tüketiciler olmuyor. Siber suçlular da belli bir dönemde popüler olan herhangi bir faaliyet aracılığıyla kötü yazılımlar yaymaya odaklanıyor.

Yaşadığımız pandemi zaten herkes için başlı başına bir endişe sebebi fakat kullanıcıların, siber güvenliğin kendileri için bir endişe kaynağı olmasına izin vermelerine gerek yok. Tüketicilerin tüm bağlı cihazlarının güvenliğini kolaylıkla sağlayabilmesi için Kaspersky’nin birden çok cihaza bağlanabilen en iyi güvenlik ürünü Kaspersky Total Security, üç ay boyunca ücretsiz olarak sunuluyor.

Kaspersky, kullanıcılara Kaspersky Total Security gibi güvenli bir koruma çözümü kullanmalarını tavsiye ederken aynı zamanda da bu gibi dönemlerde tedbiri elden bırakmamalarını ve şu ipuçlarını hatırlamalarını öneriyor:

  • Tüm hesaplarınız için birbirinden farklı ve güçlü parolalar belirleyin.
  • Çevrim içi alışveriş sitelerinden ürün satın almak istediğinizde, e-posta ile gelen sıcak tekliflere tıklamak yerine tarayıcının adres çubuğuna web sitesinin adresini kendiniz yazıp giriş yapın.
  • Abone olduğunuz güvenilir kaynaklara ve servislere bağlı kalın. Bilmediğiniz kaynaklardan gelen içerikleri, URL biçimine ve şirket adının yazılışına bakarak kontrol edin. Sahte siteler gerçeğe çok benzer fakat bunu fark edebileceğiniz bazı anormallikler de vardır.
  • Evden çalışırken ve sanal bir toplantı için bir yazılım kullanırken, sosyal toplantı aracının meşru bir kaynaktan indirildiğinden, düzgün bir şekilde kurulduğundan ve güvenlik açıklarının bulunmadığından emin olun.


Hibya Haber Ajansı