99,1% от чуждестранните инвеститори са решени да продължат дейността си в Китай

991------------01082009

99,1% от чуждестранните инвеститори са решени да продължат дейността си в Китай

Говорителят на Министерството на търговията Гао Фенг заяви, че наскоро проведено проучване даде да се разбере, че Китай остава привлекателен за чуждестранните инвеститори. Гао заяви, че преобладаващото мнозинство от изследваните чуждестранни предприятия възнамеряват да продължат да инвестират и работят в тази страна. 

Говорителят на министерството Гао Фън обяви, че в рамките на съобщението за пресата 99,1% от представителите на чуждестранните компании, отговарящи на въпросите на проучването, заявиха, че ще продължат дейността си във втората по големина икономика в света. 

Въпреки избухването на Covid-19, търговската мрежа в Китай продължи да се развива положително през тази година. Различните мерки, предприети от правителството, улесняване на регулациите относно законодателството за чуждестранни инвестиции и намаляване на ограниченията в тази област, доведоха до положителни развития. 

От друга страна, Гао заяви, че компаниите с чужд капитал са били снабдени, дори при недостиг, с медицински консумативи и суровини по време на епидемичния период. 
Той добави, че Китай ще предоставя по-качествени услуги на чуждестранните предприятия и ще създаде по-подробни, юридически, международни норми и практически условия за инвестиции и търговия. Размерът на преките чуждестранни инвестиции, насочени към Китай, намалява с 1,3 процента в сравнение със същия период на предходната година, до 472,18 милиарда юана (около 67 милиарда долара) през първото тримесечие на 2020 г .; въпреки това той се увеличи с 8.4% през второто тримесечие. 

Китайско международно радио


Hibya Haber Ajansı