BIST100 120 Bin hareketini sürdürebilir mi?

bist100-120-bin-hareketini-surdurebilir-mi-13022009

BIST100 120 Bin hareketini sürdürebilir mi?

Dün içeride İdlib’le ilgili olarak Rusya ile daha önce çizilen çerçeve konusunda anlaştıklarına dair gelen haber akışları sonrası endeks artıya geçti. Gelen açıklamalar ile yaklaşık 1000 puan üzerine çıkan pozitif görüntü, günün sonlarına doğru fazla kalıcı olmadı. Günü endeks 120.048 puanla %0.21 yukarıda kapattı. Kur cephesinde ise jeopolitik anlamda artan endişelerin etkisi ve doların küresel piyasalarda güçlenmesiyle birlikte 6.05 seviyesinin üzerine çıktı. Yurtiçi piyasalarda bugün seans başında aralık ayı sanayi üretimi verisi açıklanacak. Büyümenin öncü verisi olan sanayi üretiminin performansı GSYH tahminlerinin oluşturulması adına önemli olacak.

Yurtdışında ise bu sabah Çin’in Hubei şehrinde vaka ve ölü sayısında hızlı artışın etkisi ile özellikle bu sabah Asya piyasalarında hafif satıcılı bir tablo izleniyor. Vadeliler tarafında da benzer şekilde anlık olarak negatif bir tablo öne çıkmakta. Ons altında ise sınırlı şekilde gelen alımların etkisi ise 1575$ seviyesine doğru tepki alımları tap ediliyor. Bugün yurtdışında majör olarak ABD tarafından ocak ayı TÜFE verisi takip edilecek. ABD piyasaları açılışı sonrasında gelecek verinin performansına bağlı olarak hem endeks kanadında hem de dolar cephesinde volatilite artabilir.

BIST100 120 Bin hareketini sürdürebilir mi?

Manşette Öne Çıkanlar

 

·         Pentagon, Washington ve Ankara’nın NATO ve ABD’nin İdlib’de daha somut adımlar atması gerektiği yönünde bir anlaşmaya varmadığını belirtti.

·         AB yetkilileri, Türkiye’ye vergi şeffaflığıyla ilgili gereklilikleri yerine getirme konusunda biraz daha zaman tanınması için ön anlaşmaya vardı.

·         Türkiye'nin köklü havayolu şirketlerinden olan ve uzun süredir maddi sıkıntılarla boğuşan Atlasglobal, iflasını açıklamaya hazırlanıyor.

·         Alman hükümeti, Türkiye, Katar, BAE ve Mısır'a yeni silah satışı izni verdi.

·         Türkiye Varlık Fonu’nun Platform Ortak Kartlı Sistemler'e %20 ortak olması kararı alındı. Platform Ortak Kartlı Sistemler, ödeme ve kartlı sistemler altyapılarını geliştirme ve ticaretin daha fazla güçlenmesini sağlama hedefiyle Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından kuruldu.

·         HSBC, maliyet azaltma programı kapsamındaki Türkiye kararını 18 Şubat'ta açıklayacak.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay negatif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı