Ekonomistler ABD'nin ekonomik geleceği hakkında kötümser

ekonomistler-abdnin-ekonomik-gelecegi-hakkinda-kotumser---26072001

Ekonomistler ABD'nin ekonomik geleceği hakkında kötümser

ABD'de yeni tip korona virüs (COVID-19) salgını giderek kötüleşiyor. Reuters'te yer alan habere göre, ekonomistlerin ABD ekonomisine dair tahminleri daha da kötümser hale geldi.

ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 40,4 küçülmesi bekleniyor. Üçüncü ve dördünce çeyreklerde ABD ekonomisi büyümeyecek ve yıl boyunca ekonomi yüzde 9 gerileyecek. Önümüzdeki yıl da tablo farksız olacak.

Uluslararası Para Fonu (IMF) daha önce, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yıllık yüzde 37 ve yıl boyunca yüzde 6,6 küçüleceğini öngörmüştü.

Goldman Sachs'tan ABD'li ekonomist David Mericle, bazı eyaletlerde virüsün yayılmasını kontrol etmek için daha fazla tüketim faaliyetinin askıya alınması gerektiğini ancak ekonomiyi yeniden başlatma sürecindeki durgunluğun işletmelere ve piyasaya daha uzun vadeli zarar vereceğini ifade etti.

Capital Economics'ten Paul Ashworth, Federal Rezerv'in ultra gevşek bir politika izlemesi halinde Kongre'nin daha fazla finansal destek sağlamasına rağmen salgını önleme tedbirlerinin ABD' nin Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'sının (GSYİH) salgın öncesi seviyeden daha düşük hale getirebileceğini ve ABD'nin işsizlik oranının önümüzdeki birkaç yıl içinde yüksek seviyede kalabileceğini belirtti.

Öte yandan ABD'nin ekonomik teşvik planında işsiz nüfusa yönelik haftalık 600 dolarlık ilave federal sübansiyon da bu ayın sonunda durdurulacak.

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı