Doğru kitleye az maliyetle ulaşmanın yolu Addressable TV

dogru-kitleye-az-maliyetle-ulasmanin-yolu-addressable-tv-18052012

Doğru kitleye az maliyetle ulaşmanın yolu Addressable TV

Addressable TV sektörünün lideri Tvekstra ile KursLab doğru bir iletişim için anlaştı.

Doğru hedef kitleye az maliyetle ulaşmanın yolu Addressable TV olabilir mi?

Tüm dünyada dengeleri sarsan Corona salgını nedeniyle, neredeyse tüm iş yapış şekilleri ve süreçler yeniden tanımlanmaya başlandı. Eğitim sektörü bu salgından önemli şekilde etkilendi, virüsün kontrol altına alınabilmesi için eğitimlerin tamamı iptal edildi, ertelendi veya online eğitimlere dönüştürüldü.

Çok hızlı yaşanan bu süreçlerde, her ne kadar bütün eğitim kurumları uzaktan eğitim sisteminde önemli adımlar attıklarını duyursalar da, Corona salgınının ilk ortaya çıkış tarihi, yayılma hızı, okullara ara verilme süresi ile uzaktan eğitim platformunun geliştirilebilmesi süresi arasında ciddi bir fark var. Ayrıca bu alanda uzman geliştirici firma sayısının azlığı gibi durumları da değerlendirdiğimizde, hızla iyileştirilmesi gereken çok büyük bir alan olduğunu görüyoruz. Yaşadığımız dönemde, hem sistemin hızla geliştirilebilmesi hem de hedef kitlelere doğru ve en önemlisi de az maliyetlerle ulaşabilmenin önemi büyük.

Tam bu noktada Addresable TV reklamları, evrilen iletişim sektörüne ve hedef odaklı reklamların öneminin altını çiziyor. Addressable TV’nin ciddi bir erişim mecrası olduğu ve yüksek kitlelere uygun maliyetlerle erişim için büyük bir fırsat sunduğu artık bir gerçek.

ODTÜ Teknokent ve Silikon Vadisi’ndeki ofisleriyle bilişimin gücünden beslenen bir online eğitim platformu olan Kurslab, yaşanan bu salgın döneminde online eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için yatırımlarını çok önceden yapmışlardır. Aktif kullanıcı kitlesi ve uzman eğitmenleriyle online eğitimin, online özel dersin önemini gören Kurslab, doğru ve daha geniş kitlelere seslenebilmek yenilikçi bir iletişim planı yaptı.

Ve İletişim planlarının merkezine de kuşak dışı, dinamik hedefli, etkileşimli, maliyet avantajlı Addressable TV reklamlarını koydu.

Kurslab, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın teknoloji desteğiyle verdiği online/uzaktan eğitimlerini doğru hedef kitlelere duyurabilmek için ATV, SHOW TV, TV8 ve FOX ana kanal kullanımları ile birlikte, Habertürk haber kanalını da kullanarak 3 milyon impressionluk bir yayın gerçekleştirdi. Ve toplam 700.000 tekil haneye ulaşmış oldu. Yüksek tıklanma oranları ve site trafiğinin artması dışında bu reklamlar sonrasında, çok sayıda yeni müşteri kazandı. Ve Kurslab gerçekleştirdiği bu iletişimi “Evinde, güvende canlı özel ders” sloganı ve ücretsiz deneme dersi ile destekledi

Addressable TV sektörünün önemli oyuncularında Tvekstra Genel Müdürü Merve Eraslanoğlu ’Kurslab ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği çerçevesinde ihtiyaç duydukları iletişimlerini şehir bazlı hedefleme, frekans yönetimi ve interaktif görsel yönetimi özelliklerimiz ile yaptık ve gözle görülür bir seviyede çok tatmin edici sonuçlar elde ettik’ dedi.

Addressable TV’nin ciddi bir erişim mecrası olduğu ve yüksek kitlelere uygun maliyetle erişim için büyük bir fırsat sağladığının altını çizen Eraslanoğlu ‘Kurslab’in bu yenilikçi yaklaşımı, diğer tüm eğitim kurumlarına ve hatta farklı sektörlere de örnek olacaktır. Reklamcılık dünyası artık yeni bir modele evriliyor. Bu süreçte Akıllı Televizyonların önemi çok büyük. Addressable TV reklamcılığı da çok hızla yayılacak ve büyüyecek. Özellikle Start up dünyasının markaları için ciddi bir alternatif mecra’ dedi.


Hibya Haber Ajansı