Şirket haberleri

sirket-haberleri-17072009

Şirket haberleri

AKGUV – Şirketin yeni unvanının ‘’Akdeniz Yatırım Holding A.Ş’’ olacak tescil edildiği açıklandı.

ALARK – Şirket bağlı ortaklığı Alsim Alarko’nun Fas'ta üstlenmiş olduğu Tanger-Kenitra demiryolu projesinin sözleşmesinin feshedildiği, bunun üzerine şirketin haklarını almak için dava yoluna başvurması, ilk derece mahkemesince verilen kararda şirket taleplerinin kısmen karşılandığı ve dava sürecinin devam etmekte olması kapsamında, proje kapsamında yapılan işlerle ilgili olarak işveren idare tarafından şirkete 1,9 milyon dolar ödenmesine karar verildiği açıklandı.

ARTI – Mustafa Uğur Bayraktar'a ait, 100.000 adet A grubu imtiyazlı payların Yalçın Yalçınkaya'ya devir işlemlerinin tamamlanması kapsamında, diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunulmak üzere Pay Alım Teklifi Tebliği uyarınca 0,87 TL’den Zorunlu Pay Alım Teklifi için yapılan başvuru SPK tarafından olumlu karşılandı.

ARDYZ – AB projelerinden Eureka’nın Itea3 Call 5 kümelenmesi kapsamında, şirketin Food Friend projesinin konsorsiyum üyeleri arasında yer aldığı, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve TÜBİTAK tarafından onaylanan projede Türkiye, Hollanda, Belçika, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve Romanya dahil 6 ülkeden 18 firmanın konsorsiyum işbirliğiyle proje yürütüleceği, projeyi Türkiye konsorsiyumunda şirketin de temsil edeceği açıklandı.

AVISA – Ocak – Haziran döneminde prim üretimi %78,2 artışla 657,2 milyon TL’ye yükseldi.

AVGYO – Metro Turizm’e ait Edirne Merkez’deki arsa üzerine yapılması planlanan '' Metro Hotel Apartments'' projesi için yapı ruhsatı alınmasına dair Üç-er Mühendislik ve Metro Turizm ile AVGYO arasında üçlü protokol imzalandığı açıklandı.

BNTAS – Şirketin Ofset tesislerinin kapasitesinin artırılması amacıyla gerekli altyapı ve inşaat faaliyetlerinin yapılması yanında yeni lak hattı alınarak baskı kapasitesinin artırılması, kutu tesislerinde tam otomatik kapak hattı ve eklerinin alınması, baskı maliyetlerimizin azaltılması amacı ile kendi kesim hattımızın kurulması, üretim yerleri çeşitlendirme konusunda fizibilite çalışmalarının yapılması, ürün çeşitlendirme konularında üretim ve pazar olanaklarının araştırılması, projelendirilmesine karar verildiği açıklandı.

DGKLB – 300 ek personel alımı için gerekli ilanların yapıldığı, mobilya sektöründe KDV oranının %18’den %8’e indirilmesiyle 2020 yılı satış hasılatının 1 milyar TL’ye revize edildiği açıklanırken, şirketin 2020 yılı beklentileri aşağıdaki gibi belirtildi.

GLYHO – Naturelgaz’ın Eylül ayında halka arz edilmesinin planlandığı medyada yer aldı.

GUSGR & HALKS – HALKS ve Ziraat Sigorta’nın tüm aktif ve pasifiyle GUSGR bünyesinde birleştirilmek suretiyle devralınmasına ilişkin yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

HLGYO – Şirketin, Kocaeli Şekerpınar’da yer alan ,  kiralama ve satışına yönelik pazarlama süreci devam eden, Halk Ofis Şekerpınar projesinin, inşaat yapı ruhsatı geçerlilik tarihinin Temmuz 2025 olarak güncellendiği açıklandı.

KRDMA & KRDMB & KRDMD – Şirket ile ESOGÜ arasında işbirliğini güçlendirme ve uygulanabilir sonuçların sanayiye aktarımını sağlamaya yönelik bir işbirliği protokolü imzalandığı medyada yer aldı.

KLGYO – İstanbul Yenibosna’da yer alan 3.696 m 2 büyüklüğündeki arsa üzerinde ticari alanlardan oluşacak proje geliştirilmesi amacıyla, Işıl Turizm  ile imzalanan Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi,  "Karşılıklı Fesihname ve İbra Sözleşmesi" imzalanarak karşılıklı olarak feshedildi.

ODAS – Alternatif bank nezdinde daha önce kullanılmış olan uzun vadeli finansman kredisinin tamamı olan 21,1 milyon euronun kur riskinin azaltmasına yönelik çalışmalar kapsamında Türk Lirasına çevrildiği açıklandı.

OZKGY – Coronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında ara verilen Ela Quality Resort Hotel’in bugün itibariyle faaliyetlerine balayacağı, Otelin faaliyetlerine geçici olarak ara verdiği dönem ve pandemi sebebiyle turizm sektöründe yaşanan gelişmeler dikkate alınarak, işletmeci şirket Aktay Otel ile Şirket arasında işletme modeli ile gerçekleştirilen kiralamada garanti tutar olarak belirlenen 7,5 milyon euro gelir payının, 2020 yılı için 3 milyon euro olarak uygulanmasına karar verildiği açıklandı.

QNBFB – Yurtdışında 186 gün vadeli 10 milyon sterlin tutarına bono ihraç edildi.

PGSUS –Haziran ayında iç hat yolcu sayısı %75,0 azalışla 0,33 milyona ve yolcu doluluk oranı 17,6 puan azalışla %70,9’a geriledi. Dış hat yolcu sayısı %98,2 azalışla 0,02 milyona, yolcu doluluk oranı 30,3 puan azalışla %53,6’ya geriledi. Toplam yolcu sayısı ise %86,6 azalışla 0,36 milyona ve yolcu doluluk oranı da 17,7 puan azalışla %70,9’a geriledi.

Ocak – Haziran döneminde iç hat yolcu sayısı %49,9 azalışla 3,90 milyona, yolcu doluluk oranı ise 4,8 puan azalışla %86,7’ye geriledi. Dış hat yolcu sayısı %58,0 azalışla 2,68 milyona gerilerken yolcu doluluk oranı ise 1,9 puan artışla %83,98’a yükseldii. Toplam yolcu sayısı ise %53,9 azalışla 6,59 milyona ve yolcu doluluk oranı da 1,5 puan azalışla %85,6’ya geriledi.

PRKME – Şirket bağlı ortaklı Konya Ilgın ile şirketin ilişkili şirketlerinden Eti Soda arasında Aralık 2019 tarihinde imzalanan kömür alım-satım sözleşmesinin 6 aylık süresinin sona ermesinin ardından, mevcut piyasa koşulları gözetilerek 1 yıl süreli yeni bir kömür alım-satım sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

SANEL – Eskişehir ve Uşak'ta 2 adet diyaliz merkezi ile satın alma görüşmelerine başlanmasına karar verildiği açıklandı.

SAYAS – İstanbul Şubesi’nin kapatıldığının Ticaret Sicil’de tescil edilmesi kapsamında, konuyla ilgili ilanın TTSG’de yayımlandığı açıklandı.

SANEL – Yusuf Kürşad Uzal tarafından 95.997 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,11’e yükseldi.

SKBNK – Hasan Basri Göktan tarafından 1,64 – 1,70 TL fiyat aralığından 577.319 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı sıfırlandı.

MEGAP – Şirket sermayesi bugün 13,2 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 13,2 milyon TL nakden artışla 26,4 milyon TL’ye yükseltilecek olup, düzeltilmiş pay fiyatı 3,7650 TL’ye denk gelmekte.

PENGD – Şirket sermayesinin 55,6 milyon TL %214,75 oranında bedelli olarak 119,4 milyon TL nakden artışla 175 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.

SERVE – Şirketin 11,56 milyon TL’lik sermayesinin 11 milyon TL karşılığı olacak şekilde Veysi Kaynak’a tahsisli olarak satılmasına ilişkin başvurunun SPK tarafından onaylanması kapsamında Borsa tarafından TSP fiyatının 5,88 TL olup, işlemlerin bugün gerçekleştirileceği açıklandı

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı