FX Piyasaları

fx-piyasalari-07072010

FX Piyasaları

USD/TRY: Dünkü pozitif risk iştahının ardından bu sabah özellikle borsa endekslerinde soluklanma eğilimi gözleniyor. Diğer yandan, genel olarak zayıf bir tablo çizen Dolar bu sabah hafif yükseliş kaydetse de bunun şu aşamada tepki niteliğinde olduğu söylenebilir. Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ise hafif baskı altında kalırlarken, Dolar / TL'de bant hareketi devam ediyor. Cuma günkü ani yükselişin ardından tekrar bandın içine giren kurdaki bu hareket yatay hareketlerin devam edebileceğini işaret ederken, kur 50 günlük ortalamasının yakın seyrettiği 6,8750 direncinin altında kalabilir. Destek olarak da 6,8460 izlenebilir. Bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 yıllık TÜFE'ye endeksli tahvil ihalesi düzenleyecek. Ayrıca Haziran ayına ilişkin Hazine nakit bütçe dengesi verisi açıklanacak. Yurtdışında ise ABD'de TSİ 17'de mayıs ayına ilişkin JOLTS açılan iş sayısı verisi takip edilecek



EUR/USD: Dün pozitif risk iştahıyla birlikte genel olarak olumlu makro veriler takip edilirken, Dolar baskı altında kalmaya devam etti. Bu sabah ise Dolar hafif yükseliş eğiliminde olsa da bunun tepki niteliğinde olduğu söylenebilir. Dolar'daki hareketle birlikte paritede hafif satıcılı. Halihazırda risk iştahını bozacak yeni bir gelişme gözlenmezken, veri takvimi açısından görece sakin günde Dolar'daki yükseliş sınırlı kalabilir ve paritede tekrar toparlanma görülebilir. Teknik seviyelere baktığımızda, aşağıda 1,1260 desteği önemli gözükmekte. Bu sabahki düşüşün devam etmesi durumunda burası tepki gelebilecek  destek olarak izlenebilir. Öte yandan, olası yükselişlerde 1,1315 seviyesinin geçilmesi durumunda 1,1350 hedef olabilir.


XAU/USD: Dün %0,6 oranında prim yapan değerli maden günü 1.785,1 seviyesinden kapatırken, Dolar'daki hafif yükselişle birlikte bu sabah hafif baskı altında. Şu aşamada, mevcut düşük faiz ve bol likidite oramı ile birlikte Dolar'daki ara ara gelen tepkilere karşın genel görünümün zayıf olması nedeniyle değerli madende geri çekilmeler sınırlı kalabilir ve yükseliş isteği devam edebilir. Bu kapsamda, değerli maden 1.777 yakın desteğinin üzerinde kalarak 1.800 seviyesini hedefleyebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.777 desteğinin altında  1.770 tepki gelebilecek bir sonraki yakın destek olarak izlenebilir.

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı