Huysuz Virjin’e hüzünlü veda

huysuz-virjine-huzunlu-veda-21072012

Huysuz Virjin’e hüzünlü veda

Türk sanat dünyasının unutulmaz ismi Seyfi Dursunoğlu, Zincirlikuyu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

 

Cenaze törenine, Dursunoğlu'nun ailesi adına yeğenleri Dilek Dursunoğlu, Güliz Buyrukbilen ve Gizem Özköseoğlu, mirasını bağışladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Genel Yazman Gülsen Akbulak, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sedat Durna, Deniz Bayraktar, Gürol Buhar, çok sayıda ÇYDD şube başkanı, üyeleri ve sevenleri katıldı.

 

Törende Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel açıklama yaptı. Yüksel, Seyfi Dursunoğlu’nun derneğe bıraktığı mirastan dolayı onurlu, gururlu ve büyük bir sorumluluk duygusu içinde olduklarını söyledi. “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde binlerce çağdaş genç yetişsin diye mal varlığını bize bağışladı. Biz de hukuk süreci tamamlandıktan sonra onun isteği doğrultusunda, ailesinin desteği ile gereğini yapacağız.” dedi.

 

Vasiyetin yazıldığı dönemde derneğin yönetim kurulu üyesi olan Av. Olcay Ekinci Yezdani, Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyetinin yazılma sürecini basın mensupları ile paylaştı. Yezdani, Seyfi Dursunoğlu’nun temel hatları ile derneğe önemli bir miktarda miras bıraktığını söyledi.

 

Yeğeni Av. Gizem Özköseoğlu ise, “Vasiyetinde ne var tam olarak bilmiyoruz, biz de ailesi olarak tüm dileklerini sonuna kadar yerine getireceğiz. Ben de bir avukatım ve biz de vasiyetine karşı herhangi bir itirazda bulunmayacağız, sonuna kadar vasiyetinin arkasında ve destekçisi olacağız, bize her hangi bir şey bırakmaması bizi üzmedi, biz zaten bunların farkındaydık, derneğe bir vasiyet yazdığını biliyorduk, dayımız doğrusunu yaptı. Aile olarak onunla ilgili olarak çok gururluyuz ve saygı duyuyoruz. Kendisi çok örnek alınması gereken bir insan. İBB Zincirlikuyu Mezarlığı’nı uygun bulmuş, bir anıt mezar taşı yapılacağı söylendi, biz de saygı duyduk, teşekkür ediyoruz .” dedi.

 

ÇYDD olarak kıymetli sanatçımız Seyfi Dursunoğlu’nun mirasını, ona yakışır projeler için kullanacak ve Seyfi Dursunoğlu adını Türkan Saylan’ın Çocuklarının adlarında ve geleceklerinde yaşatacağız…


Hibya Haber Ajansı