Modern ve sürdürülebilir tarım için MF 8S Serisi

modern-ve-surdurulebilir-tarim-icin-mf-8s-serisi-28072012

Modern ve sürdürülebilir tarım için MF 8S Serisi

Dünyanın en köklü traktör markalarından Massey Ferguson, teknolojiyle uyumlu verimlilik artışının ve sürdürülebilirliğin öne çıktığı günümüz tarımında ihtiyaç duyulan tüm özellikleri barındıran MF 8S Serisi’ni tüketicilerin beğenisine sundu. Serideki son teknoloji ürünü makineler, hem basit ve güvenilir kullanımıyla öne çıkıyor, hem de kapsamlı bir dizi tam bağlantılı hizmetlerle sunularak tarım üreticisi için verimliliği önemli ölçüde artırıp maliyeti düşürüyor.

 

 

AGCO’nun dünya çapında markası Massey Ferguson, akıllı ve sürdürülebilir tarım için konfor ve verimlilik sağlayan, basit kullanımı ve güvenilirliğiyle öne çıkan MF 8S Serisi’nin lansmanını gerçekleştirdi.

 

Tarım üreticileri için yine onların neye ihtiyacı olduğunu bilen tarım üreticileri tarafından tasarlanan ve dünyanın dört bir yanında 7 yıllık test süreci, kapsamlı müşteri değerlendirmelerinin ardından mükemmelleştirilen MF 8S Serisi, akıllı ve sürdürülebilir tarım için tam ihtiyaca göre özellikleriyle, tarım makineleri alanında önemli bir adım.

MF 8S Serisi’nin sunduğu temel avantajlardan biri, çiftçilere traktörde sadece kendi ihtiyaç duyduğu özellikler için ödeme yapma imkanı sağlaması.

 

Massey Ferguson için yeni bir çağ açılıyor

 

Massey Ferguson Genel Müdür Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Thierry Lhotte, MF 8S Serisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “2019 yılında AGCO’nun Agritechnica Tarım Fuarı’nda ilk kez gösterilen MF NEXT vizyoner konseptimizi artık hayata geçirmiş bulunuyoruz. Geçen Kasım ayında insanoğlunun aya ayak basışının 50. Yıl dönümünüydü. Bu milat, imkansızı mümkün kılmıştı. Şimdi bu vizyonu yeryüzüne indirme ve tarıma uygulama zamanı. MF 8S Serisi ile tarım pazarına sadece bir traktör sunmuyoruz, aynı zamanda markamız için yeni bir çağ açıyoruz” diye konuştu.

 

Seride, benzersiz "Protect-U" kabin/motor kurulumu ve radikal bir "neo-retro" tasarımıyla öne çıkan 4 adet tamamen yeni traktör modeli bulunduğu bilgisini veren Lhotte, 3,05m dingil mesafesi üzerine inşa edilmiş olan MF 8S Serisi’nin, 205 ile 265 hp arasında maksimum güç sunduğunu ve modellerin tamamının, “Motor Güç Yönetimi (EPM)” ile fazladan 20 hp güç ürettiğini kaydetti.

 

Massey Ferguson, yeni seride aynı zamanda yeni ve anlaşılır model numaralandırmaları da getirdi.  Buna göre, “MF 8S.265” modeli dikkate alındığında, “8”; Seri anlamına gelirken, “S” ise spesifikasyon seviyesini temsil ediyor ve son üç basamak maksimum güç değerine atıfta bulunuyor.

 

Bir traktörden daha fazlası…

 

MF 8S Serisi’nin pazara sunulması Massey Ferguson için tamamen yeni bir çağın habercisi olurken, bağlantılı, çiftçiye akıllı tarım teknolojilerinin faydalarını sunan ürünleriyle gelişmiş bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Massey Ferguson, modern ve sürdürülebilir tarımın talebini karşılamak, müşterilerinin işletmelerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için son teknoloji ürünü makineleri, kapsamlı bir dizi tam bağlantılı hizmetlerle birleştiriyor.

 

Bulut tabanlı çözümler

 

Satın alınan ürüne finans, uzatılmış garanti ve ikame makineleri de dahil edilebiliyor, MF Connect Telemetri ve yeni (ülkelere bağlı olarak değişen) MyMF Müşteri Portalı hizmetleri ile kullanıcılar, filolarını MF bulut tabanlı çözümlerle yönetebiliyorlar.

Massey Ferguson Genel Müdür Yardımcısı ve Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü Thierry Lhotte, MF 8S Serisi’ni, “Bu tamamen yeni tasarım, traktör operatörlerine, onların istediği yeni nesil, basit ve güvenilir traktörü sunuyor” sözleriyle tanımladı.

Lhotte, “Müşterilerimiz bize rahat, rakipsiz görüş kabiliyeti, verimli, kullanımı kolay ve akıllı bir traktöre ihtiyaç duyduklarını söylediler. Massey Ferguson da, MF 8S Serisi ve ilgili servislerle doğrudan bu sese kulak verdi” dedi.

 

Massey Ferguson MF 8S Serisi Özellikleri

 

MF 8S.205

MF 8S.225

MF 8 S.245

MF 8S.265

Motor

AGCO Power – Stage V – All-in-One teknolojisi

Motor hacmi

6-silindir, 7,4 litre

Transmisyon

Yeni Dyna E-Power Çift Balata ya da Dyna-7 Semi-Powershift

Azami güç, 1850 dev/dak’da

205hp

225hp

245hp

265hp

EPM ile azami güç

225hp

245hp

265hp

285hp

Azami tork, 1000-1500 dev/dak’da

900Nm

1000Nm

1100Nm

1200Nm

 

 

MF 8S Serisi – Tarım Makinalarında Yeni Bir Çağ Başlıyor

 

·      Tamamen yeni 3,4 m³ hacimli kabin. Eşsiz şekli ve dört sütunlu yapısı ile bu kabin benzersiz bir görüş açısına sahiptir. Yeni nesil konfor, kontroller ve bağlantılı teknolojiler sunar.

 

·      Eşsiz “Protect-U” tasarımı sayesinde gürültüyü, ısıyı, titreşimleri azaltır ve temiz ve soğuk hava akışının arkadan alınarak motor hava filtresine iletilmesini sağlar. MF 8S, bu tasarımıyla kabin gürültü seviyeleri açısından pazardaki en iyilerden biri olması için konumlandırılmıştır.

 

·       “MF vDisplay” dijital ve sezgisel gösterge paneli, Datatronic 5 terminali ve “Kontrol Merkezi” kolçaklı yeni kapsamlı MultiPad kontrol kolu ile optimum kontrol ve akıllı tarım kabiliyeti sağlanır.

 

·      MF 8S Serisi, yere maksimum güç aktarırken, güç kayıplarını %26 oranında azaltan ve yakıt ekonomisini %10'a kadar iyileştiren iki adet tamamen yeni ve verimli şanzıman seçeneği sunar.

 

·      Yeni Dyna E-Power çift kavramalı şanzıman CVT hissi verirken, doğrudan mekanik olarak çalışan şanzımanın verimliliğini sunarak, günümüzün mevcut teknolojilerinin faydalarını bir araya getirir. Alternatif olarak, yeni, süper verimli Dyna-7 Semi-Powershift şanzıman, 28 ileri ve 28 geri kademe sunar.

 

·      Daha fazla yağ akışı sağlayan yeni arka aks, verimliliği ve çok yönlülüğü artırır. %10'a kadar daha fazla çekiş gücü ve %20 daha fazla akış ile performansı artırmak ve maliyetleri azaltmak için daha geniş, daha verimli ekipmanların ve ataşmanların kullanılmasını sağlar.

 

·      Kârlılığı ve sürdürülebilir tarımı geliştirmek için eksiksiz bağlantılı teknoloji olanağı sunar. MF 8S, standart olarak MF Connect Telemetri ve isteğe bağlı MF Task Doc veri aktarım yazılımı ile birlikte gelir ve kullanıcıların verimliliği, üretkenliği en üst düzeye çıkarmak için yönetim kararları almalarını sağlar.

 

·       Exclusive veya Efficient donanım paketleri ve seçenekleri, kullanıcıların traktörlerini özel ihtiyaçlarına en uygun şekilde uyarlamalarını sağlar.

 

·      Standart olarak sunulan "MF Always Running" ikame traktör filosu hizmeti, çalışma süresini en üst düzeye çıkarmak için sektör lideri servis hizmeti sunar.

 

AGCO Hakkında;

AGCO, tarımsal çözümlerin tasarımında, üretiminde ve dağıtımında bir dünya lideridir ve tüm ekipman ve ilgili hizmetleriyle dünyayı besleyen çiftçilere ileri teknoloji çözümleri sunmaktadır. AGCO ürünleri, Fuse® akıllı tarım çözümleri tarafından desteklenen 5 temel marka olan Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® ve Valtra® üzerinden satılmaktadır. 1990 yılında kurulan ve merkezi ABD’nin Georgia eyaletinde (Duluth) bulunan AGCO, 2019 yılında 9 milyar dolar net satış rakamına ulaşmıştır. Ayrıntılı bilgi için http://www.AGCOcorp.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Firma bilgi, haber ve etkinlik duyuruları için lütfen bizi Twitter’da takip edin: @AGCOCorp. Twitter üzerinden finans haberlerimiz içinse, #AGCOIR hashtag’ini izleyebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı