Airbus A400M otomatik alçak seviye uçuş sertifikasını başarıyla elde etti

airbus-a400m-otomatik-alcak-seviye-ucus-sertifikasini-basariyla-elde-etti-27052012

Airbus A400M otomatik alçak seviye uçuş sertifikasını başarıyla elde etti

Airbus A400M yeni nesil nakliye uçağı, Otomatik Alçak Seviye Uçuş kabiliyeti sertifikasını alarak önemli bir aşama kaydetti ve askeri nakliye uçağı sınıfında benzersiz bir özellik sunarak yeni bir başarıya imza attı.

 

Pireneler ve orta Fransa'nın yukarısında Nisan ayında gerçekleştirilen sertifikasyon kampanyasında, 500 ft gibi alçaktan uçuşta, hava ikmali, havadan yakıt ikmali gibi çeşitli operasyonlara geçişler yer aldı.

 

Bu ilk sertifikasyon aşaması, mürettebat görünürlüğü anlamına gelen Görerek Meteorolojik Koşullarla yapılan uçuş operasyonları ile ilgili olacak. İkinci aşama ise 2021 yılının ikinci çeyreğinde belgelenecek ve görünür olmadan, Aletli Meteorolojik Koşulları içerecek.

 

Savaş uçağı dünyasının doğasında olan ve bir askeri nakliye uçağı için benzersiz bir yetenek olarak öne çıkan Otomatik Alçak Seviye Uçuş kabiliyeti A400M'nin arazi maskeleme ve hayatta kalma yeteneğini geliştirerek uçağı düşman bölgelerinde daha az algılanabilir olmakla birlikte; hava ikmali, havadan yakıt ikmali, lojistik veya diğer özel operasyonlar gibi önemli askeri operasyonlara doğru yolculuk yaparken de tehditlere karşı daha az hassas hale getirmektedir.


Hibya Haber Ajansı