Arval 2019 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı

arval-2019-yili-finansal-ve-operasyonel-sonuclarini-acikladi--18022009

Arval 2019 yılı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı

  • BİRÇOK bölgede iki basamaklı büyüme oranLARI
  • Perakende faaliyetlerinde güçlü BİR büyüme
  • Tüm Filoda Dizel Araçlar Azalırken, Elektrikli Araçlar Öne Çıkıyor
  • yeni stratejik planın Arval Beyond’UN DA SUNULACAĞI 2020, ŞİRKET İÇİN önemli bir yıl OLACAK
  • 2019’da %9’a yükselen pazar payı ile TEB Arval’in kiralanmış araç sayısı 19.200’e ulaştı.

 

 

Tam kapsamlı araç kiralama hizmetleri ile yeni mobilite çözümlerinin uzman şirketi olarak, 29 ülkede 7 binden fazla çalışanıyla sınıfının en iyisi hizmet yelpazesini sunan Arval, 2019 yılına ait finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı.

 

2019 yılında pazarın üzerinde bir performans sergileyen şirket, elde ettiği sonuçlarla, dünyanın ‘en hızlı büyüyen araç kiralama şirketlerinden biri’ olarak öne çıktı. 2019 yılı, Arval’in başarılı bir şekilde büyüdüğü ve pazar payını artırdığı bir sene olarak kayıtlara geçerken; şirket bu operasyonlarını devam ettirdiği ülkelerin genelinde de, pazar lideri olduğunu kanıtlamış oldu.

Arval 2019 yılında da yine güçlü bir büyüme sergiledi

 

Arval’in kiralanan filosu 2019’da %9,1* artarak toplam 1 milyon 298 bin 404 araca ulaştı. Sipariş edilen araç sayısı bir önceki yıla göre %8’lik bir artış göstererek toplam 380 bin 982 araca olarak gerçekleşti. Şirketin sözleşmesi tamamlanan ikinci el araç sayısı bir önceki yıla göre %6 arttı ve toplam 269 bin 830’a ulaştı.

 

Arval’in faaliyet gösterdiği bölgelerin büyük bir bölümünde ise filo büyümesi çift haneli rakamlara çıktı. 2019 yılı büyümesi Kuzey ülkelerinde %20,8, Orta Avrupa’da %19,3, Benelüks ülkeleri ve Güney Avrupa’da %16,2 olarak kaydedildi. Aynı büyüme, en büyük filolara sahip Fransa, Birleşik Krallık, İspanya ve İtalya’da %7,3 olarak gerçekleşti.

 

Müşteri segmentlerine bakıldığında ise 2019 yılına Arval, Kurumsal & Kamu segmentlerinde %7 ve Kısa Dönem Kiralama (1-24 ay) filosunda %25’lik artış yakalayarak, tüm segmentlerde büyüme gösterdi.

 

Perakende (bireyler ve kobiler) filosu 2019’da, bir önceki yıla göre %14 büyüyerek çok güçlü bir performans sergiledi. Bu filonun kapsamındaki bireysel kiralama filosu, 2018’e kıyasla %42 genişledi ve yılı 300 bin eşiğinin hemen altında kapattı.

 

Hızla gelişen bir sektörün parçası olarak Arval hayata geçirdiği önemli Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) çalışmalarında odaklandığı iki ana trend ile enerji dönüşümünde bir adım öne geçti.

 

Bu kapsamda Arval filosundaki dizel araçların oranının %75’e düşürülmesi ve elektrikli araçların alımının hızlandırılması için çalışmalarını devam ettirdi. Arval aynı zamanda arka arkaya 4. kez EcoVadis KSS platformunun altın derecesine layık görüldü. Böylece şirket “Motorlu araçların kiralanması” sektöründe en iyi %2’lik dilimde yer aldı.

 

Arval’in gösterdiği bu performans şirketin, ‘insanlara yaşadıkları toplum ve çevrede, pozitif bir etki yaratma ve gezegeni koruma imkanı sunma’ yaklaşımı kapsamında kesintisiz ve etkin bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü kanıtladı.

 

2019 yılında öne çıkanlar

Arval’in sektördeki uzmanlığının göstergesi de olan ve kuruluşunun 30. yılını kutladığı 2019, yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Alain Van Groenendael’in ekibe katıldığı ve yeni dinamiklerle geleceğe hazırlandığı bir yıl oldu.

 

Kurumsal ulaşımdaki hızlı değişikliğe cevap oluşturacak şekilde hayata geçirilen Corporate Vehicle Observatory (CVO) 2019 yılında, mobilite dünyasındaki değişiklikleri anlamak ve tahmin etmek üzere bağımsız araştırmalar yapan Arval Mobility Observatory’e dönüştü. Arval geçtiğimiz yıl MaaS (Mobility-as-a-Service) İşbirliği’ne katılarak yarının entegre mobilite çözümlerini ortakları ile inşa etme isteğini de bir kez daha gösterdi. Arval aynı zamanda Bağlantılı Araçlar, Enerji Dönüşümü, Mobilite ve Sürücüsüz Araçlar olarak en yeni alanlarda deneme laboratuvarı olarak faaliyet gösteren ‘4 merkez’ de açtı.

 

Arval yılın sonunda ise marka platformunu hayattaki birçok yolculuğa eşlik etme vizyonuyla belirlenen “for the many journeys in life” sloganı ile yeniledi. Bu değişiklikle, Arval’ın rolünün araç kiralamanın ötesine geçtiği, şirketin yeni mobilite çözümlerini kucakladığı ve hızla değişen bir sektörde yeni zorluklara çözümler geliştirdiği vurgulandı.

 

2020 Arval için çok önemli bir yıl olacak

2020 yılı ise Mart ayı sonunda lansmanı da yapılacak olan ve Arval’in gelecek stratejisi olarak belirlediği Arval Beyond’un temellerinin atıldığı, ana faaliyetine bağlı kalarak yeni iş modelleri geliştirdiği ve yeni bir dünyada istikrarlı bir şekilde büyümeye hazırlandığı bir yıl olacak.

2020: Daha fazla yenilik

Arval, enerji dönüşümlerini yöneten müşterilerini desteklemek için SMaRT (Sürdürülebilir Mobilite ve Sorumluluk Hedefleri) yaklaşımından her zamankinden daha fazla yararlanıyor. Elektrikli Araçlar, geleneksel mobilite çözümlerinden daha yararlı alternatifler sundukları için bu metodolojinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

 

Arval, bu anlamda 2020 yılında elektrikli araç kayıtları bakımından pazarın iki katı daha hızlı büyümek gibi oldukça ciddi bir hedef belirledi.

Arval, elektrikli araçların ötesinde yeni mobilite seçeneklerinin de mümkün olduğuna inanarak bu alandaki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Araç, bisiklet ve seyahat paylaşımının yanı sıra Arval Fransa tarafından tanıtılan alternatif mobilite çözümü olarak Ocak ayı sonunda test edilmeye başlanan sürücüsüz servis EVAA da buna en iyi örneklerden biri olarak dikkat çekiyor.

2020: Daha geniş bir etki alanı

Arval 2020'de, dünya çapında etkin olduğu alanları da geliştirmeye devam edecek. Bunun ilk adımı olarak Arval Ocak ayının başında Kolombiya’da bir şube açarak, hızlı büyüyen Latin Amerika Bölgesi’ndeki varlığını güçlendirdi.

2020 yılı, aynı zamanda filo yönetimi sektöründeki en uzun süreli stratejik işbirliği olan Element-Arval Küresel İşbirliği’nin de 25. yıldönümü olarak öne çıkacakt. Filo yönetiminde dünya lideri olan Element-Arval Küresel İş Birliği şu an Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya-Pasifik’te 50’nin üstünde ülkede 3 milyondan fazla aracı yönetiyor.

2019 yılına ait finansal ve operasyonel sonuçların duyurulması kapsamında açıklamalar yapan Arval Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Alain Van Groenendael şunları söyledi: “Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak geçirdiğim bir yılın ardından Arval’in elde ettiği güçlü sonuçları paylaşmaktan dolayı gurur duyuyorum. Çalışanlarımızın özverili gayretleri sayesinde Arval özelikle mobiliteye dayalı yeni hizmetleriyle değişmeye ve müşterilerin dönüşen ihtiyaçlarını karşılamaya hazır. Önümüzde ise gerçekten heyecan verici bir dönem var. Bu dönemde Arval, müşterilerine bütün yolculuklarında eşlik edecek, ama sadece arabalar ile değil! Bu bakımdan Mart ayı sonunda duyurusunu yapacağımız yeni stratejik planımız Arval Beyond’u sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.”

 

*2018-2019 dönem sonu büyüme için karşılaştırmalı oranlar


Hibya Haber Ajansı