Piyasaların yönü

piyasalarin-yonu-24062009

Piyasaların yönü

BIST100… 115,000 Puan Seviyesi Üzerinde… Endeks 50 ve 100 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 106,000 üzerinde yukarı yönlü hareketini devam ettiriyor. Yurt içi piyasalarda risk iştahı yüksek seyretmeye devam ediyor. BIST100 endeksi dün 116,000 seviyesini test ettikten sonra bankacılık endeksindeki olumsuz performansın gölgesinde kalarak günü %0.13 değer kazancıyla 115,339 puandan tamamladı. Yeni işlem gününde Asya piyasaları karışık bir görünüm sergilerken, S&P500 ve Dax vadelileri yön bulma konusunda zorluk çekiyor. Endeksin güne yataya yakın başlaması beklenebilir. Libya eksenindeki gelişmeler ve yarın gerçekleştirilecek TCMB toplantısı piyasa gündeminde öne çıkıyor. IMF 2020 ekonomik büyüme tahminlerinde gerçekleştireceği revizyonları açıklayacak.

 

 

USDTRY… TCMB Toplantısı Öncesinde Bekle ve Gör Havası Hâkim… Dolar TL kuru TCMB’nin kritik faiz kararı öncesinde 6.85 seviyelerine tutundu. Koronavirüs salgınında ikinci dalga endişeler doların global bazda güçlü kalmasına katkıda bulunuyor. Enflasyon ve faiz arasındaki makasın açılması kur üzerinde ekstra baskı yaratıyor.

 

 

EURTRY… 7.75 Seviyelerinde… Koronavirüs salgını kaynaklı endişeler ve gelişen piyasa ülke ekonomileri üzerindeki olumsuz etkileri TL varlıklarda baskı yaratıyor. Euro global bazda değer kazanırken, Euro TL kuru 7.75 seviyesinin üzerine tutundu.

 

 

EURUSD …Euro Bölgesi PMI Verileri Beklentilerin Üzerinde Geldi… Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış piyasaları tedirgin etse de PMI verileri reel ekonominin toparlanma konusunda ümidini koruduğuna işaret ediyor. Euro Bölgesi Bileşik, Hizmet ve İmalat PMI verileri beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte parite 1.13 seviyelerinin üzerine tutundu.

 

 

XAUUSD… Güvenli Liman Talebinden Destek Buldu… Koronavirüs salgınında ikinci dalga endişeleriyle birlikte altının ons fiyatı son 8 yılın zirvesine doğru çıkış yakalama çabasına girdi. Güvenli liman altın 2011 yılında gördüğü tarihi zirvenin sadece %8 uzağında. Vaka sayılarındaki artış daha fazla parasal ve mali teşvik beklentilerini de besliyor. Altının ons fiyatı yeni işlem gününde 1770 $ seviyesinin üzerinde kalıcı olma çabası içerisinde.

 

 

GAUTRY …Ons Altındaki Yükselişten Destek Buldu… Gram altın ons altındaki yükselişe paralel olarak 389 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bu seviyede kalıcılığın sağlanması durumunda yukarı yönlü hareketin devamı beklenebilir.

 

 

BRENT… 44 $ Seviyelerine Yöneldikten Sonra Geri Çekildi… Avrupa ve ABD’de öncü PMI verilerinin ekonomik toparlanmanın devam edeceğine işaret etmesiyle birlikte Brent petrol vadeli piyasalarda 44 $ seviyelerine yöneldikten sonra geri çekildi. Koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış ve ABD’de petrol stoklarının artmasıyla birlikte petrol fiyatları dünkü yükselişinin ardından kazançlarını sildi.

 

 

SP500… Teknoloji Hisseleri Öncülüğünde Yükseldi… ABD’de endeksler PMI verilerinin ekonomik toparlanmaya işaret etmesi ve beklentilerden iyi seyretmesiyle birlikte teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi. S&P500 endeksi ABD-Çin ilişkilerine yönelik gelen olumlu haberlerin de etkisiyle günü %0.46 değer kazanarak 3,132 puana yükseldi.

 

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı