Beijing’de görülen son vakalar, Avrupa’daki virüs tipiyle bağlantılı

beijingde-gorulen-son-vakalar-avrupadaki-virus-tipiyle-baglantili-20062001

Beijing’de görülen son vakalar, Avrupa’daki virüs tipiyle bağlantılı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Beijing’de kısa süre önce ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19), Avrupa’daki virüs türüyle yakın bağlantısı olduğunu açıkladı. DSÖ Acil Durumlar Programı Teknik Sorumlusu Maria van Kerkhove basın toplantısında, Beijing’de kısa süre önce görülen Covid-19’un gen diziliminin yayımlandığını ve virüsün Avrupa’daki virüs türüyle sıkı bağlantılı olduğunun belirlendiğini söyledi.
 
DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Michael Ryan ise, şu an farklı virüs türlerinin yayıldığını, ancak son vakaların taşıdığı virüsün Avrupa'dan gittiği anlamına gelmediğini, virüsün Beijing'e kent dışından ulaşma ihtimalinin bulunduğunu, mevcut koşullarda önemli olanın virüsün ne zaman ve nasıl yayıldığının belirlenmesi olduğunu vurguladı.
 
Yetkili, DSÖ'nün Beijing’in yeni vakaların kaynağını keşfetmek için başlattığı katı ve güçlü araştırmaları takdirle değerlendirdiklerini söyledi. Michael Ryan, “Beijing, küresel salgınla mücadele için iyi bir örnek oluşturdu. Beijing, virüsün kaynağını bulmak ve araştırmak, virüsün yayılmasını önlemek için büyük ölçekli tedbirler aldı” diye konuştu. Ryan, salgının bir dalgası bitmeden önce bazı vakaların ortaya çıkabildiğini ve geniş yayılma durumunun da yaşanabildiğini, benzer olayların kesinlikle önlenmesi gerektiğini kaydetti.
 

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı