Türkiye’nin “Karbon-Nötr” ürünlerini üreten ilk içecek firması oldu

turkiyenin-karbon-notr-urunlerini-ureten-ilk-icecek-firmasi-oldu-04062011

Türkiye’nin “Karbon-Nötr” ürünlerini üreten ilk içecek firması oldu

Sürdürülebilirlik temelindeki çalışmalarıyla geleceğe sahip çıkan Pınar Su ve İçecek, Türkiye’nin Karbon-Nötr sertifikalı ürünlerini üreten ilk içecek firması olmayı başardı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında yaptığı açıklamada, İsviçre merkezli Gold Standart (GS)’dan sertifikalandırılmış karbon kredisi kullanarak, ürünlerinde karbon denkleştirmesi yaptığını belirten Pınar Su ve İçecek Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, “Kaynaklarımıza sahip çıkıyor, çevremizi koruyoruz” dedi.

Sürdürülebilir yaşam politikasını benimseyen ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için kısıtlı doğal kaynakların etkin ve verimli yönetimine odaklanan Pınar Su ve İçecek bu alanda önemli bir başarıya imza attı. Çevreyi koruma, çevre kirliliğini önleme, doğal kaynak kullanımlarını kontrol altına alma ve atıkları bertaraf etme konularındaki çalışmalarını aktif olarak sürdüren Pınar Su ve İçecek; yüksek teknolojiyi kullanarak ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda ambalajlarında ağırlık azaltarak ve bunu etiketlerinde beyan eden ilk Türk İçecek Şirketi olma başarısını gösterdikten sonra Türkiye’de Karbon Nötr Sertifikalı ürün üreten ilk içecek firması da oldu.

Çevresel ve sosyal fayda gerekliliklerini yerine getirerek, bu adımı attıkları için gurur duyduklarını dile getiren Pınar Su ve İçecek Genel Müdürü Hüseyin Karamehmetoğlu, “Pınar Su ve İçecek olarak, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya, kaliteli bir yaşam için daha sağlıklı bir coğrafya ve sosyal çevre bırakma hedefiyle yatırımlarımıza yön veriyoruz.” dedi.

Hüseyin Karamehmetoğlu, “Bu sertifikalandırmayı gerçekleştirmek için, Madran Üretim Tesisi’nde cam ambalajlarda ürettiğimiz 0,33L Cam Su, 0,75L Cam Su, Frii ve Fonksiyonel İçeceklerimizin, üretim sürecinden ve ürünlerin kara ve deniz yolu ile taşınmasından kaynaklanan, doğrudan ve dolaylı karbon emisyonları hesaplandı, karbon salınımının azaltılması, karbon ayak izinin küçültülmesi amacıyla yürüttüğümüz projeler değerlendirildi. Gold Standart tarafından sertifikalandırılmış karbon kredileri kullanılarak bu ürünlerden kaynaklanan karbon emisyonları denkleştirilerek karbon nötr ürünler üretildi.” diye konuştu.

Sürdürülebilirlik yolculuğuna devam

Pınar Su ve İçecek’in sürdürülebilirlik yolculuğuna kararlılıkla devam ettiğini belirten Karamehmetoğlu, “Ürünlerimizde üretim sırasında ve kullanım sonrasında en az atık üretecek ambalaj malzemelerini kullanarak,çevreye olan etkilerimizi en aza indiriyoruz. Ambalaj atıklarının geri toplanması ve değerlendirilmesi için çalışmalar sürdürerek, ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi ve tekrar kullanılması için çaba sarf ediyoruz. Sürdürülebilirlik projelerimizle, geri dönüştürülmüş ambalaj malzemesi kullanımının üretim süreçlerine dahil edilmesini hedefliyoruz.” dedi.

Karamehmetoğlu, “Pınar Su ve İçecek, yeni nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir hayat bırakmak adına, çevresel sürdürülebilirliği odağına alarak aktif projeler geliştirmeye devam edecek.” diyerek sözlerini tamamladı.


Hibya Haber Ajansı